Met deze tips maak je onvergetelijke foto’s
31 augustus 2022 

Met deze tips maak je onvergetelijke foto’s

Leuke kiekjes maken is iedereen wel bekend. Maar echte foto’s maken is een ander verhaal. Het liefst leg je alle belangrijke, leuke, spannende en vrolijke momenten vast op de gevoelige plaat. Toch komen je foto's niet altijd zo goed naar voren als dat je vooraf had bedacht. Het is dan ook belangrijk om goed te kijken naar de positie van je foto, goed materiaal te gebruiken en te zorgen dat je lens ook daadwerkelijk schoon is om heldere plaatjes op beeld te kunnen vastleggen. Met een mobiele telefoon kan je prima foto's maken als je je aan onderstaande tips houdt. Lukt het niet? Maak dan een afspraak met een professionele fotograaf om je van je mooiste kant te laten fotograferen.

Tip 1: Maak altijd je lens schoon
 

 Het klinkt heel eenvoudig, maar toch maken veel mensen de fout door te fotograferen met een stoffige of vettige lens. De foto wordt dan nooit helder en niet zo mooi als dat je had bedacht, puur omdat er sprake is van een vieze lens. Een lens maak je eenvoudig schoon met een doekje en vergeet vooral je vingerafdrukken niet te verwijderen. Verder is het belangrijk om je beeld scherp te stellen door eenmalig op het beeldscherm te drukken. Je camera zoomt dan in op een bepaalde prominente plek waarna het beeld automatisch scherp wordt gesteld. Een eenvoudige handeling, maar wel erg belangrijk voor scherpe foto's. En als hobby fotograaf moet je natuurlijk wel ergens beginnen.

Tip 2: Zorg dat de horizon recht op de foto komt te staan
 

 Niets is vervelender dan een scheve foto. Zorg er dus voor dat je je telefoon recht houdt en dat de horizon horizontaal op de foto komt te staan. Spelen met het beeld kan natuurlijk altijd, maar daarvoor heb je vaak wel een professionele fotograaf nodig. Wil je foto's maken met je telefoon? Hou het dan vooral simpel en eenvoudig voor de mooiste foto's.

Tip 3: Leer de functies van je camera kennen
 

 Of je nu een professionele fotograaf bent of een echte hobby fotograaf; het leren kennen van je camera is heel belangrijk. Leer alle functies kennen om de mooiste foto's te maken. Zoom bijvoorbeeld eens in, of kies een van de belichtingsfuncties. De mooiste foto's maak je zonder flits, dus zorg ervoor dat je de flits hebt uitgeschakeld. Verder is het natuurlijk belangrijk om je camera tijdens het juiste moment goed stil te houden om een goed plaatje te schieten. En wil je dat ene vlekje weggewerkt hebben? Kies dan voor een app die foto's kan bewerken. Zo schiet jij al snel de mooiste plaatjes als hobby fotograaf.

Ga dus uit van de basis en zorg ervoor dat je materiaal schoon is. Houd je camera / telefoon stil en recht en probeer je te focussen op het belangrijkste element op de foto. Laat je camera / telefoon zichzelf scherp stellen en je krijgt gegarandeerd het perfecte plaatje voor je. Twijfel je nog of wil het maar niet lukken? Schakel dan een professionele fotograaf in voor een professionele fotoshoot.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen