Meubelfotografie tips voor je online winkel
06 juli 2022 

Meubelfotografie tips voor je online winkel

Als je net een online meubelwinkel bent begonnen, moet je de beste kwaliteit foto's van je producten maken. De meubels moeten er mooi en aantrekkelijk uitzien om de interesse van klanten te wekken. Je kunt je eiken tafel beitsen om het meubelstuk glanzend te maken. Aangezien je je producten online verkoopt, kunnen je klanten de producten niet direct zien. Je moet dus zorgen voor betrouwbare en realistische foto’s van je producten. Er zijn verschillende aspecten waar je rekening mee moet houden bij het maken van foto’s van je meubilair. Je moet het meubilair zelf, de achtergrond, de lens en de rekwisieten voorbereiden.

De producten en achtergrond voorbereiden

Voordat je foto's maakt, moet je ervoor zorgen dat het meubilair er zo mooi mogelijk uitziet. Je moet de producten schoonmaken en polijsten. Je kunt bijvoorbeeld mango hout beits gebruiken om de houten tafels of stoelen te beitsen. Daarnaast moet je ze schoonmaken om vuil en andere imperfecties te verwijderen. Vervolgens moet je een plek kiezen om de producten te fotograferen. Als je één meubel wilt fotograferen, kun je een witte achtergrond gebruiken. Als je een set meubels zoals banken en tafels wilt fotograferen, kun je deze bijvoorbeeld in de woonkamer plaatsen. Zorg ervoor dat je voldoende natuurlijk licht hebt. Op deze manier krijg je het beste resultaat. Indien nodig kun je het licht aanpassen met een reflector om de schaduwen beter te laten vallen.

De lens en hoek kiezen

De basis van meubelfotografie is om ervoor te zorgen dat je meubels er goed uit zien. Je kunt bijvoorbeeld acacia hout behandelen voor een betere glans, maar moet je ook begrijpen hoe je je producten moet fotograferen. Je moet de juiste lens kiezen en weten hoe je met de camera moet werken. Verder moet je letten op de manier waarop je de optische zoom gebruikt. Op deze manier krijg je een beter beeld van het product. Het kiezen van de hoek van het product is ook essentieel. Je moet een hoek bepalen waarmee de klanten de boven-, voorkant en zijkant van het product in één afbeelding kunnen zien. Op deze manier kun je de beste visuele weergave en de afmetingen van het product laten zien. Als laatste moet je van elk product meerdere foto's maken. Op deze manier kunnen de klanten het detail van het meubelstuk zien.

 

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen