5 FOTOPROJECTEN VOOR IN HUIS

Als (hobby)fotograaf is het goed om af en toe te experimenteren. Zo wordt je uitgedaagd op creatief vlak en doe je nieuwe inzichten op. Deze 5 fotoprojecten kun je gemakkelijk in huis doen. Je hoeft er dus niet eens voor de deur uit!

Fotografeer hetzelfde object op verschillende plekken

Kies en voorwerp en fotografeer het op verschillende plekken in huis. Denk bijvoorbeeld aan fruit, een beeldje of het knuffeltje van je kind. Je ziet dan welke impact de verschillende achtergronden hebben en je kunt spelen met het licht. Het licht in de badkamer heeft bijvoorbeeld een heel ander effect op je foto dan het licht in de slaapkamer. Experimenteer ook met het natuurlijke licht. Kijk bijvoorbeeld wat het licht doet als je de gordijnen verder open of dicht doet. Wat ook een mooi effect kan geven is de lichtinval door een duo rolgordijn, een jaloezie of shutters. Dit soort raamdecoratie heeft horizontale banen wat weer een ander effect geeft.

Fotografeer je interieur

Interieurfotografie is een heel populair genre en gemakkelijk te oefenen in je eigen huis. Begin met de styling. Misschien heb je al een heel gestyled huis en hoef je er alleen maar voor te zorgen dat je het even opruimt. Je kunt er ook voor kiezen om een speciaal hoekje te stylen voor je foto. Bij interieurfoto’s zijn lichtgebruik en scherpte belangrijk.  

Food fotografie

Food fotografie is tegenwoordig heel populair. Kijk maar eens rond op Instagram of Pinterest. Met food fotografie kun je alle kanten op. Denk maar eens aan alle verschillende kleuren en structuren van voedsel. Kies een mooie achtergrond, een leuk bord en maak het bord mooi op. En na het maken van de foto kun je alles natuurlijk lekker opeten!    

Fotografeer je huisdier

Heb je een huisdier? Dan is dit ook een uitstekend project! In en rondom het huis heb je een heleboel mogelijkheden om je huisdier leuk op de foto te zetten. Zet je cavia op de eettafel, positioneer je konijn tussen de bloeiende bloemen of maak een portretfoto van je hond met een egale achtergrond. Denk ook na over een aantal props die je kunt gebruiken. Wees creatief en maak er een leuke middag van!

Macrofotografie

Een ander genre waar je gemakkelijk mee kunt oefenen in en rondom je huis is macrofotografie. Insecten en planten in de tuin zijn bijvoorbeeld een heel goed onderwerp voor macrofotografie. Met een telelens, macrolens of met tussenringen kun je hier hele mooie foto's van maken. Macrofotografie is rustgevend en doordat je zo dicht op het onderwerp zit ontdek je een hele nieuwe wereld.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen