Tips voor fotograferen met je mobiele telefoon
04 mei 2017 
in Blog

Tips voor fotograferen met je mobiele telefoon

Smartphone fotografie

Tegenwoordig loopt iedereen met zijn mobiele telefoon op zak. Wel zo handig, je bent altijd bereikbaar en up-to-date. Bijkomend voordeel is ook dat je altijd een camera bij je draagt en alles, overal vast kunt leggen. Ondanks dat de foto’s die je met je mobiele telefoon maakt niet altijd van even goede kwaliteit zijn, schuilen er meer functionaliteiten achter de camera van je mobiele telefoon dan je denkt. Om jouw foto’s nóg beter te maken, geeft Het Fotoalbum je een aantal tips voor het fotograferen met je mobiele telefoon!

Raak bekend met de functionaliteiten van je telefoon

Iedere telefoon heeft andere functionaliteiten waardoor je jouw foto’s beter kunt maken. Sommige telefoons hebben bijvoorbeeld instellingen waarbij je de scherpte en de verzadiging kunt aanpassen. Speel dus met de instellingen en kijk wat er allemaal mogelijk is. De meeste telefoons kunnen ook bijvoorbeeld panorama foto’s maken, erg leuk voor wanneer je op vakantie bent!

Geheugenkaart voor grote foto’s

Hoe hoger de resolutie van jouw foto’s is, hoe meer geheugen ze in beslag nemen. Heb jij dus een telefoon die foto’s van hoge kwaliteit maakt? Kies er dan voor om een geheugenkaart aan te schaffen. Op deze manier hoef je nooit in te leveren op de kwaliteit van je foto’s omdat je geheugen vol is. Leeg je geheugenkaart regelmatig op je computer, bijvoorbeeld een keer per week. Zo heb je gegarandeerd altijd genoeg geheugen voor jouw foto’s

Lees meer: Foto’s maken met je mobiele telefoon, de meest gemaakte fouten

Fotograferen met je telefoon 2 Fotograferen met je telefoon 2 Fotograferen met je telefoon 2

Inzoomen of foto’s van dichtbij

Het is je waarschijnlijk wel opgevallen dat ook de camera van jouw mobiele telefoon moet scherpstellen. Camera’s van een mobiele telefoon zijn hier vaak opvallend goed in, maak hier dus slim gebruik van! Neem de tijd om scherp te stellen en zoom af en toe in voor het mooiste resultaat.

Ga op zoek naar het beste licht

Ook voor fotograferen met je mobiele telefoon geldt dat het licht je grootste vriend, of grootste vijand kan zijn. Houd dus ook hier rekening met contrasten en beweeg je camera rond voor de beste setting. Als je iets ziet wat de moeite waard is om te fotograferen, mag je hier ook best de tijd voor nemen.

Bewerk je foto’s

Foto’s bewerken met je mobiele telefoon: makkelijker dan dit wordt het niet. Je kunt de foto’s die je maakt direct uploaden in een bewerkingsprogramma en klaar is kees. Een kind kan de was doen. Bekijk onze blog over de beste app’s om je foto’s mee te bewerken.

Heb je al een mooie verzameling met foto’s? Voeg ze dan samen in een fotoboek!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Telefoon blog
Door

Telefoon blog

op 03 May 2019

Altijd handig om jezelf waar wat aan te leren, bedankt voor je handige tips en de info, weer een stukje wijzer!

Reactie plaatsen