Cadeautip voor de feestdagen: een nieuwe camera
04 december 2016 
in Blog

Cadeautip voor de feestdagen: een nieuwe camera

Om het meest mooie fotoboek te maken, is een goede camera haast vereist. Daarnaast is een goede camera nooit een verkeerde aankoop in deze tijd. Want in een leven waarin alles razendsnel gaat, is het stilstaan bij mooie plaatjes erg fijn. Oftewel, een goede camera is een gouden cadeautip. Maar welk type camera is nou het meest geschikt en past het beste bij de persoon waaraan jij het cadeau doet? Lees hieronder meer over de verschillende soorten camera’s en kies de meest geschikte.

Spiegelreflexcamera

Waarschijnlijk het meest bekende camera-type: de spiegelreflexcamera. Dat dit type bijzonder populair is, is niet heel verrassend. Het schiet beelden die van hoge kwaliteit zijn, de lenzen zijn verwisselbaar en het focussysteem is razendsnel. Foto’s die gemaakt zijn met een spiegelreflexcamera zijn eigenlijk altijd van mooie kwaliteit. Bij een spiegelreflexcamera heb je zelf de meeste mogelijkheden om te bepalen hoe je foto’s worden. Je kunt bijvoorbeeld de diafragma, ISO en sluitertijd zelf instellen! Bovendien kun kun je in RAW schieten in plaats van JPG waardoor je ze ook mooier kunt bewerken achteraf. De meeste mensen kiezen voor Nikon of Canon, beide merken zijn een uitstekende keuze! Kortom: het beste type camera voor de (hobby) fotograaf.

Compactcamera

De compactcamera is, zoals de naam al doet vermoeden, iets kleiner dan de spiegelreflexcamera. Je neemt het overal met gemak mee naar toe, want met deze camera hoef je geen extra lenzen en statieven mee te zeulen. Ideaal voor de doorgewinterde toerist die snel de mooiste plaatjes wilt schieten. De compact camera’s die te koop zijn worden steeds verder ontwikkeld. Hierdoor kunnen ze ook steeds meer waardoor je er mooiere foto’s mee maakt. Maar ook deze camera’s kunnen erg van elkaar verschillen in prijs, kwaliteit en vormgeving. Er bestaan eigenlijk drie verschillende soorten compact camera’s, een zonder zoeker, een met zoeker en een met elektronische zoeker. Deze laatste komt het meest in de buurt van een spiegelreflex camera

Lees ook: De leukste fotografie boeken van dit moment

  

Systeemcamera

Dit type is eigenlijk een combinatie van bovenstaande typen. Het heeft namelijk het kleine formaat van een compacte camera, gecombineerd met een verwisselbaar lenzensysteem. Twijfel je dus tussen de spiegelreflex- en de compactcamera? Dan heb je met dit type het beste van beide werelden.

Polaroidcamera

Een bijzonder populair type de afgelopen tijd: de polaroidcamera. Erg leuk om cadeau te doen, want je hebt de foto’s direct bij de hand. Je kunt natuurlijk een paar foto’s maken met jou en je vrienden en ze meteen uitdelen, maar dit is helaas bijzonder prijzig. Een goede tip voor dit type camera is dus om één foto te maken, die in te scannen en doorsturen naar al je vrienden. Het origineel houd je dan lekker zelf, maar dan heb je de foto ook digitaal.

Kijk waar de persoon die jij een camera cadeau wilt doen van houdt. Wil hij professionele foto’s maken? Dan is de spiegelreflex uitermate geschikte. Is hij meer de standaard toerist die net even wat betere foto’s wil, dan de foto’s van een smartphonecamera? Ga voor de compactcamera. Voor het beste van beide kies je de systeemcamera en voor het type feestfotograaf, ga je voor de polaroid. Kortom: er is voor ieder wat wils.

Smartphone camera

Smartphone camera’s, een ontwikkeling die ervoor zorgt dat de twee onderwerpen mobiele telefoon en fotografie steeds meer met elkaar te maken hebben gekregen. Tegenwoordig maakt bijna iedereen dagelijks foto’s met hun smartphone camera’s. Daarbij gaat de kwaliteit van camera’s in mobiele telefoons enorm vooruit. Maar welke smartphone camera’s nou de mooiste foto’s maken? Dat hebben wij voor je opgezocht! Hier vertellen we je welke telefoons je het beste kunt gebruiken en waar je precies op moet letten wanneer je wilt dat jouw mobiele telefoon over een goede camera beschikt!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen