Geef uw fotoalbum persoonlijkheid: Creatieve ideeën en inspiratie
06 juli 2022 

Geef uw fotoalbum persoonlijkheid: Creatieve ideeën en inspiratie

Heb jij een fotoalbum? Zo niet, dan moet je echt overwegen er een te maken! Een fotoalbum is een geweldige manier om je herinneringen uniek en georganiseerd te bewaren. Maar het kan ook zoveel meer zijn dan dat. Je kunt je fotoalbum extra speciaal maken door er creatieve accenten in aan te brengen. In deze blogpost geven we je wat ideeën en inspiratie voor hoe je dat kunt doen!

Personaliseren

Een manier om je fotoalbum persoonlijker te maken is door er leuke teksten en bijschriften in te zetten. Als je niet weet waar je moet beginnen, zoek dan eens naar beschrijf dan een leuke herinnering, leuke anekdote passend bij de foto of een geestig woordgrapje! Je kunt ook liedteksten of gedichten gebruiken die voor jou van betekenis zijn. Een ander leuk idee is om persoonlijke foto's als paginamarkeringen te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een foto van jezelf als kind gebruiken op de eerste pagina van het album. Naarmate je doorbladert gebruik je steeds oudere foto's van jezelf! Of je kunt door het hele album heen foto's van je vrienden en familie gebruiken. Dit is een geweldige manier om jouw fotoalbum meer persoonlijkheid te geven en helemaal eigen te maken.

Je kunt ook bladwijzers printen die uit het fotoalbum steken! Hierop druk je jaartallen, gebeurtenissen, of gewoon een mooie versiering! De mogelijkheden zijn echt eindeloos. Gebruik een lijmstift om jouw afgedrukte teksten en foto’s in jouw fotoalbum te plakken. Om ervoor te zorgen dat jouw fotoboek jarenlang netjes en mooi blijft, kan je ervoor kiezen om jouw afdrukken en memorabilia te plastificeren voordat je het in je album plakt.

Knutselen voegt diepte toe

Door zelf aan de slag te gaan met extra versieringen of zelf afgedrukte foto's, memorabilia, en teksten, voeg je veel diepte en persoonlijkheid aan je fotoboek toe. Dat kan zowel in een ouderwets handmatig gemaakt fotoboek als in een digitaal ontworpen fotoboek. In de laatstgenoemde dien je dan wel extra ruimte open te laten voor jouw toevoegingen.

Om aan de slag te gaan met zelf geprinte foto's of versieringen heb je eerst een printer nodig met goed gevulde inkt cartridges. Je kunt deze inktpatronen eenvoudig en goedkoop online bestellen. Kies je voor inktpatronen van het eigen merk, dan bespaar je zelfs nog meer geld! Zo hoeft het versieren van jouw eigen fotoalbum niet duur te zijn.

We hopen dat deze ideeën je geïnspireerd hebben om je fotoalbum nog specialer te maken. Deel jouw eindproduct met ons in de reacties!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen