Het perfecte recept voor bananenbrood
26 februari 2024 

Het perfecte recept voor bananenbrood

Bananenbrood is een klassiek gebak dat geliefd is bij velen en om goede redenen. Het is makkelijk om te maken, heerlijk om te eten en een geweldige manier om rijpe bananen te gebruiken die je misschien zou weggooien. Als jij op zoek bent naar een heerlijk recept voor banaanboom, zoek dan niet verder! Hier is een eenvoudig recept waarmee je in een handomdraai een heerlijk bananenbrood kunt bakken.

 

Ingrediënten:

 1. 3 rijpe bananen
 2. 150 gram bloem
 3. 100 gram suiker
 4. 75 gram boter (gesmolten)
 5. 2 eieren
 6. 1 theelepel vanille-extract
 7. 1 theelepel bakpoeder
 8. ½ theelepel baking soda
 9. Een snufje zout
 10. Optioneel: gedroogd fruit, gehakte walnoten of chocladechips

 

Instructies:

 1. Verwarm de oven en bereid de bakvorm

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met boter of bedek het met bakpapier.

 

2. Prak de bananen

Pel de bananen en prak ze fijn met een vork in een mengkom. Zorg ervoor dat er geen grote stukken overblijven.

 

3. Meng de natte ingrediënten

Voeg de gesmolten boter, eieren, suiker en vanille-extract toe aan de geprakte bananen en meng het goed door totdat alle ingrediënten goed zijn gemixt.

 

4. Voeg de droge ingrediënten toe

Voeg de bloem, baking soda, bakpoeder en een snufje zout toe aan het bananenmengsel. Meng dit voorzichtig tot dat alles is gemixt. Voeg eventueel het gedroogd fruit, gehakte walnoten, of chocoladechips toe voor wat extra smaakt.

 

5. Bak het bananenbrood

Giet het beslag in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad met een spatel. Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven voor 50 tot 60 minuten. Je kan ook een tandenstoker in het midden van het brood steken en als het er schoon uit komt is het gaar.

 

6. Laat het afkoelen en geniet

Haal het bananenbrood uit de oven en laat het 10 tot 15 minuten afkoelen in de bakvorm, daarna verwijder je heel voorzichtig het bakvorm en laat je het verder afkoelen op een rooster. Snijd het bananenbrood in plakjes en geniet!

 

Dit eenvoudig recept voor bananenbrood is perfect als ontbijt, een snack of dessert. Dus pak die rijpe bananen en ga aan de slag, voor je het weet geniet je van een heerlijk zelfgebakken bananenbrood waar iedereen dol op zal zijn. vergeet na afloop geen leuke foto te maken en van je creaties een leuk fotoboek te maken op HetFotoalbum.nl

 

Eet smakelijk!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen