Voorbereiden op een fotoshoot? Dit moet je weten!
26 mei 2021 

Voorbereiden op een fotoshoot? Dit moet je weten!

Wanneer we op de foto gaan met vrienden of familie, is er altijd iemand die roept ‘lachen’ en iemand die zijn ogen dicht heeft. Desondanks doen we er alles aan om vrolijk en mooi op de foto te staan. Zo poets de één zijn tanden voor een derde keer op een dag, terwijl de ander een nieuwe outfit uit de kast trekt. Weer iemand anders besteedt extra aandacht aan zijn of haar ogen door bijpassende make-up te dragen of kleurlenzen in doen. Ga jij binnenkort ook op de foto en wil je je daar graag op voorbereiden? Lees dan de onderstaande tips om een verbluffend plaatje van jezelf te laten schieten!

1. Denk na over je kledingkeuze

Eens in de zoveel tijd ga je met vrienden of familie op de foto. Om echter een originele foto te laten schieten, is het leuk om je kleding op elkaar af te stemmen of om voor een bepaald thema te kiezen. Wanneer je dit echter te veel moeite vindt, kan je je ook focussen op je eigen outfit. Hoe zorg je er namelijk voor dat jij in het oog springt? Misschien heb jij nog wel een mooie jurk of geschikt pak in de kast hangen, waarmee je kunt opvallen. Daarnaast kan het afstemmen van je accessoires en make-up op je outfit veel doen met je look. 

2. Oogschaduw en gekleurde lenzen

Om kracht uit te stralen op een foto is het belangrijk om je ogen te laten spreken. Zo kan bijpassende oogschaduw al het verschil maken, maar kun je ook gekleurde lenzen indoen. Deze lenzen kun je net als reguliere, zachte lenzen gebruiken, maar geven een andere kleur aan je oog. Op basis van de locatie van de fotoshoot of jouw kledingkeuze kan je voor een specifieke oogkleur kiezen. In het bos is het bijvoorbeeld mooi om bruine lenzen te dragen, terwijl blauwe lenzen beter kleuren bij de zee en het strand. Op die manier sta jij stralend op de foto!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen