Maak betere Instagram foto's met deze tips
13 augustus 2018 
in Blog

Maak betere Instagram foto's met deze tips

We zitten volop in het vakantie-seizoen. En als je op dat mooie strand ligt, door die stad loopt waar jij je ogen uitkijkt. Of door mooie natuur wandelt. Hoe leuk is het dan om dit met mensen thuis te delen? Instagram is bij uitstek geschikt om dit te doen. Met filters maak je jouw foto’s nog mooier dan dat ze in werkelijkheid al zijn. Heb jij ook vaak het gevoel dat de foto niet recht doet aan wat jij in het echt ziet? Met deze tips maak je net even de betere Instagram foto’s. En heb je ook meteen minder filter nodig;). Tip: van je Instagram foto’s kun je heel makkelijk een toffe fotoslinger maken. 

Maak slim gebruik van de zon

Foto’s maken bij of van de zonsondergang en zonsopgang geven een goed vakantiegevoel. Het gevoel van even niks moeten, maar alleen heel lang kijken naar die warme gouden gloed. Helemaal mooi als je deze kunt toevoegen aan je timeline. Ga zelf ook eens op de voorgrond zitten. Of maak gebruik van andere objecten in de buurt. Dat geeft een mooi silhouet.

Fleur je foto’s wat op met kleur

Als er veel kleur staat op de foto heb je al gelijk een vrolijk effect. Hier kan geen filter tegenop! Met strandvakanties kun je dit doen door ook eens wat groen op de foto te zetten. Leuke boten die langsvaren, een lekkere cocktail, je eigen handdoek. Of speelgoed van de kinderen fleuren de boel ook wat op.

Kies voor diversiteit

Probeer af te wisselen als je foto’s plaatst. Als je al wat foto’s van het landschap hebt gemaakt, upload dan even een foto van jezelf er tussen. Af en toe eens een foto van een hapje of drankje zorgt ook voor wat afwisseling.

Lees meer: Dit zijn de meest fotogenieke plekken ter wereld

    

Kijk je ogen uit

Natuurlijk is het mooi om de hotspots op de foto te zetten. Maar probeer ook goed naar de omgeving te kijken. Maak foto’s van locals. Of van wat kleine, knusse straatjes. Zoek dingen op zoals posters, bordjes of muren met graffiti die je aanspreken. Dan heb je foto’s in je timeline die niet veel mensen hebben.

Vergeet jezelf niet

En nee, dan bedoel ik niet die voetjes die aan het zwembad zitten, maar jezelf. Samen met vrienden of familie. Je hebt een leuke vakantie en je hebt veel plezier. Laat dat zien. Sta spontaan op de foto, spring een gat in de lucht! Dat is het voordeel van vakanties; veel mensen die je daar ziet, zie je waarschijnlijk toch niet meer. Dus voel je vrij en geniet!

Nog inspiratie nodig? Bekijk deze instagrammers eens:

@lauravl, @sistersistertravels, @esrageziyor, @m_3_w en @saltinourhair

Ben je blij met je foto’s? En wil je niet alleen op instagram plaatsten? Je kunt ze ook bundelen in een fotoalbum. Of laat je foto’s afdrukken op plexiglas, hout of canvas en hang ze aan de muur.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen