Deze verrassende producten bevatten tegenwoordig camera’s!
15 maart 2021 

Deze verrassende producten bevatten tegenwoordig camera’s!

Steeds meer producten bevatten tegenwoordig een camera. Een paar bekende voorbeelden zijn de nannycam in een teddybeer, dashcams en bodycams. Dit zijn de meest verrassende exemplaren die de sinds kort, of in de nabije toekomst, verkrijgbaar zijn.

Portofoon

Ook in portofoons zien we tegenwoordig camera’s zoals de nieuwe Motorola ION portofoon van Motorola. Deze portofoon lijkt meer op een stevige smartphone dan op een portofoon en daar hoort uiteraard ook een camera bij. Doordat deze portofoon een smartapparaat is kunnen de foto’s direct verzonden worden of worden opgeslagen in de cloud.

Vogelhuisje

Altijd al wat mooie vogels willen vastleggen die de tuin bezoeken? Later dit jaar zal er zelfs een vogelhuisje met camera leverbaar worden na een succesvolle investeringsronde op Kickstarter. Dit bied natuurlijk veel mogelijkheden voor het vastleggen van de bijzondere vogels die onze tuinen kunnen bezoeken. De camera detecteert vanzelf als er een vogel in beeld is en is verbonden met een app waarin je de foto’s kan bekijken.

Brillen

Een minder succesvol voorbeeld uit dit rijtje. De slimme bril met camera van Google. Het Google glass project werd vorig jaar stilgelegd. Het was een interessante gadget waarmee gefotografeerd en gefilmd kon worden vanuit het perspectief van de drager. Uiteindelijk was het om verschillende redenen een te erg niche product waardoor het is geflopt.

Horloges

Er komen ook steeds meer horloges op de markt met camera’s. Zo hebben de Apple watch, Google watch en Samsung watch allemaal een camera functie. Voor sommige heb je hier een speciale app voor nodig. Daarnaast zijn er ook zogenoemde spycam horloges beschikbaar, Al lijkt het me persoonlijk niet zo discreet spioneren als je foto’s moet maken met je horloge.

Fietsnavigatiesysteem

Altijd al jouw fietsroutes willen vastleggen? Het kan heel leuk zijn om een bijzondere route vast te leggen als herinnering. Daarom bestaan er ook fiets camera’s. Maar camera’s zijn nu ook ingebouwd in een fietsnavigatiesysteem om het allemaal nog leuker te maken. Deze systemen kunnen ook routes aanbevelen en je op verrassende plekken brengen, die je meteen vast kan leggen.

 

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen