Een Chromebook voor je studies

Ga jij binnenkort ook studeren? Of ben je daar misschien al mee bezig? Dan zal je vast en zeker op zoek zijn naar de juiste toolbox om jouw 


ies tot een goed einde te brengen. Volgens mij mag je ook de CHromebook toevoegen aan je winkellijstje, en ik zal je vertellen waarom. In dit artikel kom je te weten waarom de Chromebook ideaal is voor jouw studies.


Wat is een Chromebook?

Een Chromebook is een bepaald type laptop, dat volledig draait op het besturingssysteem van Google. Chrome OS werd speciaal ontwikkeld om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. Chromebook is geen merk van laptops op zichzelf. Bepaalde computermerken, zoals bijvoorbeeld HP of Acer hebben Chromebooks op de markt gebracht. Het enige verschil met hun andere laptops, is het besturingssysteem, dat in dit geval geen Windows is.


Een Chromebook is niet bedoeld om de zwaarste taken uit te voeren. Hij is niet bedoeld als gaming laptop, of om bijvoorbeeld video’s te editten. Daar is trouwens een heel goede reden voor. Een Chromebook is echt bedoeld als werkinstrument. Hij beschikt dus niet over de beste processor, of over een dure grafische kaart, maar dat is omwille van zijn energiezuinigheid. Men heeft geprobeerd om de Chromebooks zoveel mogelijk batterijduur mee te geven, zodat je lang kunt werken.


Voordelen van de Chromebook

Behalve dat de Chromebooks efficiënt omspringen met energie, hebben ze nog wel enkele voordelen voor studenten. Ik zal ze hieronder voor jou bespreken. Zo kan jij beslissen of je een Chromebook of laptop, of zelfs een refurbished laptop nodig hebt.


Verlies je documenten nooit meer

Iedereen weet waarschijnlijk dat Google veel tijd en geld heeft geïnvesteerd in het hele Google Drive systeem. Dit is een soort online opslagplaats, ook wel de cloud genoemd, waarin je jouw documenten, powerpoint presentaties, foto’s… kunt bewaren. De Chromebook is zo ontwikkeld, dat de focus wordt gelegd op het online opslaan van bestanden. Op die manier raak je nooit nog iets kwijt.


Bovendien heeft een online cloud nog meer voordelen voor studenten. Zo kun je bijvoorbeeld de bestanden makkelijk delen, of kan je ze van op verschillende apparaten bewerken. Ideaal toch voor bijvoorbeeld een groepswerk?


De Chromebook beveiligd zichzelf

Als student is het niet onlogisch dat je veel opzoekingswerk zult moeten verrichten. Je surft op het internet en download bestanden van websites die je niet kent. Wanneer er in zo’n bestand een virus zit, dan kan dit grote gevolgen hebben voor je computer. Daarom wordt er steeds aangeraden om een externe virusscanner te installeren. Allemaal goed en wel, maar de meeste van die virusscanners zijn wel te betalen.


De Chromebook beschermt alle bestanden en het systeem op zijn eigen manier. Daardoor is een externe anti-virus software overbodig geworden. Het kan uiteraard wel, maar het is niet verplicht.

Makkelijk te bedienen

Wil je in de les nota nemen? Dan kan het uiteraard niet de bedoeling zijn dat je minuten lang zit te zoeken naar bepaalde applicaties of dergelijke. Met de Chromebook is dat helemaal niet het geval. Google heeft de interface van Chrome OS zo opgebouwd, dat alles makkelijk te bedienen is. Intuïtief voel je aan welke knoppen je nodig hebt en mocht je het niet vinden, dan kan je nog steeds gebruik maken van de handige zoekfuncties.


Op die manier kom je jouw studies makkelijk door, zonder al te veel zorgen aan je hoofd! 

Conclusie

De Chromebook is een absoluut top-instrument voor elke student. Je zult al snel merken dat hij je leven veel makkelijker kan maken. Geloof je me nog niet helemaal? Dan moet je een van de Chromebooks maar eens lekker uittesten, of vraag het gewoon aan je vrienden. Een van hen zal er wel eentje hebben...


Rechtenvrije afbeeldingen kun je hier vinden:
https://unsplash.com/
https://www.pexels.com/

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen