Fotografie tips lente: leg de wonderen van het voorjaar vast!
07 maart 2017 
in Blog

Fotografie tips lente: leg de wonderen van het voorjaar vast!

Langzamerhand laten we de kou, de grilligheid en het donker van de winter achter ons. De lente is in aantocht en als je het ons vraagt, is dit het mooiste seizoen van het jaar. Met name als het gaat om fotografie. Want niet alleen mensen worden vrolijker van de lente, ook de kiekjes die je maakt worden bijzonder opgewekt. Omdat wij je al deze mooie plaatjes niet willen onthouden, geven we alvast een paar tips waardoor jij dit prachtige seizoen op haar allermooist kunt vastleggen. Kijk je mee naar onze lente fotografie tips?

1. Zoom in voor mooie details

Wanneer je tijdens de lente gaat fotograferen, wil je waarschijnlijk alles fotograferen wat in bloei staat. Om de bloemen of de bloesem het beste tot hun recht te laten komen op de foto, is het verstandig om in te zoomen. Wanneer je inzoomt, breng je de details van de bloemen goed in beeld. Daarnaast zorg je er hierdoor voor dat de achtergrond niet afleidt.

2. Denk aan de belichting

De belichting is in de lente erg belangrijk. Je wil namelijk de mooiste lentekleuren het beste tot hun recht laten komen. De belichting is hierbij erg belangrijk. De zon is namelijk in dit geval niet je beste vriend door de schaduwen en het contrast. Je hoeft dus niet per se op pad te gaan wanneer de zon schijnt. Sterker nog, voor de mooiste foto’s ga je op pad wanneer de zon niet fel schijnt.

Lees ook: 5 landschapsfotografie tips

    

3. Maak een lijst met lentebloemen

Er zijn een aantal bloemen die we kunnen omschrijven als ‘typische’ lentebloemen. Deze hebben hun titel te danken aan hun mooie, zachte of juist felle kleuren. Denk maar eens aan de knalgele narcis, een paarse iris of een zachtroze pioenroos. Allemaal lentebloemen waar de camera van houdt. Maar vergeet ook vooral niet om de prachtige hyacint te fotograferen. Al deze lentebloemen zijn absoluut de moeite waard om vastgelegd te worden.

4. Vergeet de (bollen)velden niet

Onze laatste fotografie tips voor de lente: trek er op uit! Nederland staat uiteraard bekend om de bollenvelden. En dat is natuurlijk niet zonder reden, het is namelijk een prachtig aanzicht. De meest bekende bollenvelden zijn natuurlijk te vinden in de Bollenstreek van Zuid-Holland. Maak je fotocamera gereed en trek er tussen half april en half mei op uit om de mooiste bollenvelden te fotograferen. Let er wel op dat je niks stuk maakt natuurlijk.

5. Fotografeer ook de fauna

Niet alleen de flora is prachtig om te fotograferen in de lente, ook de fauna is zeker de moeite waard. Lammetjes, geitjes, insecten en kuikens zorgen voor de meest vrolijke plaatjes. Ga dus langs een kinderboerderij om deze vrolijke beestjes te fotograferen, maar kijk ook eens bij jou in de buurt of er eendenkuikens rond waggelen. Houd er rekening mee dat vrijwel alle dieren in de middag slapen. Zorg er dus voor dat je in de ochtend of de avond op pad gaat om ze te fotograferen.

Wanneer je de mooiste lentekiekjes hebt verzameld, voeg je ze samen in een fotoboek. Met al die mooie kleuren wordt het een prachtig en vrolijk fotoboek.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen