Pocketfotoboek: het perfecte geheugensteuntje voor goede voornemens
08 januari 2017 
in Blog

Pocketfotoboek: het perfecte geheugensteuntje voor goede voornemens

Het nieuwe jaar betekent een nieuwe ronde, met nieuwe kansen. En dus zijn de goede voornemens weer in volle gang. De sportscholen stromen vol met nieuwe leden, de pakjes sigaretten liggen in de vuilnisbak en de gezonde maaltijden worden weer opgediend. Waar het altijd erg enthousiast begint, zakken de goede voornemens toch altijd weer weg na een paar weken. Slechts een paar, extreem mentaal sterke, mensen komen de eerste weken gemakkelijk door en zetten het voort. Voor de overige mensen is een geheugensteuntje hoognodig. En dan hebben we het niet over het geheugensteuntje van die ene beste vriendin die bij het eten van een chocoladereep roept ‘jij zou toch gezonder gaan eten?’ Nee, een leuk geheugensteuntje, zoals een pocketfotoboek. Hoe je dit doet lees je in onderstaande tips.

1. Verzamel inspirerende foto’s

De eerste stap bij het maken van je pocketfotoboek is het opzoeken van afbeeldingen waardoor jij gemotiveerd raakt voor het goede voornemen. Zie het als een soort oppepper. Wanneer je goede voornemen is om een een strak lichaam te krijgen helpt het natuurlijk niet om foto’s van een grote chocoladetaart te zien. Wat wel helpt is een foto van jouw droomlichaam, of plaatjes van gezond eten dat er behoorlijk smakelijk uitziet. Verzamel dus zoveel mogelijk inspirerende afbeeldingen en gooi ze op een grote hoop.

Lees ook: Blik terug op het afgelopen jaar met een fotojaarboek

  

2. Inspirerende quotes kunnen niet ontbreken

Tegenwoordig worden we doodgegooid met afbeeldingen met een inspirerende quote. Doe er je voordeel mee en verzamel de plaatjes van de quotes die jou het meest inspireren. Is ‘sweat is fat crying’ jouw lijfspreuk? Zoek de afbeelding en gooi het op de grote hoop met afbeeldingen. Zorg voor een goede balans in het aantal quotes en afbeeldingen. Zoek bijvoorbeeld bij elke drie afbeeldingen één quote.

3. Indeling van het pocketfotoboek

Niet alleen de plaatjes, maar ook het fotoboek zelf moet inspirerend zijn. Bedenk daarom goed welke foto je op de kaft laat glinsteren en wat voor indeling je maakt. Heb je meerdere goede voornemens? Splits je fotoboek dan op in verschillende secties. Geef elke goede voornemen een eigen paginakleur en voilà, je kunt vanaf de buitenkant precies zien welk voornemen je waar terug kunt vinden. Voor de indeling van de foto’s kun je de eerder genoemde verhouding aanhouden: drie afbeeldingen, één quote. Plaats dan bijvoorbeeld op de linkerbladzijde drie afbeeldingen en op de rechterbladzijde een quote ter grote van de afbeeldingen. Speel met de indeling en zorg ervoor dat het jouw inspireert om je doelen te halen.

Door het kleine formaat van het pocketfotoboek kun je het altijd bij je dragen. Wanneer je het even moeilijk hebt, bijvoorbeeld door zo’n gigantische chocoladetaart, pak je snel het fotoboek erbij en denk je even terug aan je doelen. Door het voor je te zien, laat je vast die chocoladetaart voor wat ‘ie is.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen