Internationale dag van het geluk

Heb je ooit van deze dag gehoord? De internationale dag van het geluk vindt dit jaar plaats op 20 maart. Maar wat vieren we eigenlijk met de dag van het geluk?

Deze dag wordt wereldwijd gevierd en is ingesteld door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in 2012. Deze dag staat in het teken van het gelukkigste land ter wereld. Elk jaar wordt op 20 maart de top 10 van meest gelukkige landen bekend gemaakt. Deze top 10 verschijnt in het World Happiness Report.

De top 10 van 2020 was:

  1. Finland
  2. Denemarken
  3. Zwitserland
  4. IJsland
  5. Noorwegen
  6. Nederland
  7. Zweden
  8. Nieuw-Zeeland
  9. Oostenrijk
  10. Luxemburg

Zoals je ziet heeft Nederland het in 2020 goed gedaan met een mooie 6e plek. Nederland staat in de afgelopen jaren al in de top 10. In 2016, 2017 en 2018 stond Nederland op de 6e plek, in 2019 had Nederland een mooie 5e plek behaald.

De indeling van het gelukkigste land wordt gemaakt naar aanleiding van een serie vragen aan de inwoners van 156 landen. Het geluk van een land wordt bepaald door inkomen, gezondheid, vrijheid, vertrouwen, levensverwachting, kwaliteit van de zorg en de verdere sociale ondersteuning in een land. [1]

Nederland doet het aardig goed en wordt volgens de bevolking gezien als een gelukkig land. Ook wij zelf verdienen geluk en kunnen ons eigen geluk versterken. Wij van HetFotoalbum.nl wenst jouw al het geluk toe. Hoe kun jij nou het geluk van een ander versterken of wellicht je eigen geluk?

Om je eigen geluk te versterken zou je voor jezelf je favoriete momentjes vast kunnen leggen. Dit kan natuurlijk op verschillende manieren. Wil je meer geluk in je huis brengen? Dan kun je met onze fotoslinger je geluk in huis halen. Maak van je favoriete foto’s die je herinneren aan de leukste momenten die je hebt meegemaakt in de afgelopen periode een te gekke fotoslinger. Hang deze in je kamer, keuken of woonkamer en wordt steeds weer iets gelukkiger als je er naar kijkt.

Wil je nou het geluk van een ander vergroten? Zo kun je bijvoorbeeld een leuk persoonlijk cadeau geven. Denk aan gepersonaliseerde speelkaarten om samen spelletjes te kunnen spelen en ondertussen herinnerd worden aan jullie te gekke foto’s. Een fotoalbum die symbool staat voor jullie vriendschap met foto’s van de momenten die jullie samen beleefd hebben of alle lelijke selfies die jullie gemaakt hebben. Een tijdschrift met alle te gekke momenten en uitspraken die alles laten zien over jullie momenten samen is ook een leuk cadeau om het geluk van een ander te vergroten.

Ook zou je het geluk van jezelf of een ander kunnen vergroten door lekker te koken en een lekkere maaltijd neer te zetten. Wie weet gaat geluk ook wel door de maag. Je kunt natuurlijk ook diverse activiteiten doen die je zelf leuk vindt of die je leuk vindt om samen te doen.

Op deze dag mag je jezelf in het zonnetje zetten en jezelf nog meer geluk gunnen. Ook kun je voor een ander het geluk vergroten door een klein gebaar. Maak er vooral een gelukkige dag van, maar bovenal een gelukkig jaar.

[1] https://www.beleven.org/feest/internationale_dag_van_het_geluk

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen