Nationale vrouwendag

8 maart is het de nationale vrouwendag. Tijdens de nationale vrouwendag strijden vrouwen nog steeds voor een gelijkwaardige positie in de maatschappij. Vrouwen worden nog steeds onderbetaald en de vrouw krijgt altijd de taak om te verzorgen. Ook zijn er genoeg vrouwelijke onderwerpen waar een taboe op liggen, denk aan bijvoorbeeld huiselijk geweld, abortus, vrouwen in de politiek en het feit dat vrouwen op straat vaak geïntimideerd worden. Vrouwen proberen voortdurend hier verandering in te brengen omdat zij een gelijkwaardige positie verdienen.

 

Elk jaar is er weer een ander thema tijdens deze mooie dag en het thema voor 2021 is ‘invloed met impact’. Dit thema moet een en al positiviteit uitstralen. Met alle vrouwen samen kunnen de taboes verbroken worden en kunnen zij samen zorgen voor gelijkwaardigheid. Invloed van impact is een gezamenlijk verhaal met verantwoordelijkheid om de wereld mooier te laten lijken op een positieve manier. [1]

 

Volgens de website van internationale-vrouwendag.nl zijn er een aantal dingen die vrouwen op deze dag kunnen doen. Op sociale media gebruik maken van de #InvloedmetImpact, berichten en activiteiten delen van andere vrouwen, op Facebook #internationalevrouwendag taggen in je bericht, en het maken van filmpjes voor YouTube met de #InvloedmetImpact.

 

HetFotoalbum.nl heeft ook een aantal dingen bedacht om op deze dag de vrouwen extra in het zonnetje te zetten.

 

  • Om het huis te versieren kun je een mooie gepersonaliseerde fotoslinger maken. Verzamel foto’s van de vrouwen die jou inspireren, dit kunnen bekende mensen zijn maar ook mensen uit je eigen omgeving. Bedenk daarna waarom deze vrouwen jouw inspireren? Wat is het verhaal erachter en waarin geven ze jou wellicht meer kracht? Bedenk een mooi verhaal achter de fotoslinger en laat je eigen gepersonaliseerde fotoslinger nog krachtiger overkomen.
  • Wil je graag de vrouwen uit je familie in het zonnetje zetten omdat zij jou wellicht inspireren, zij jou altijd helpen en altijd voor je klaar staan, of omdat je het echte powervrouwen vindt en je trots op hen bent? Maak dan een te gek fotoalbum dat in het teken staat van deze zogenoemde powervrouwen. Richt je fotoboek aan hun, geef het cadeau en hou het in de familie. Laat hun vooral weten waarom zij jou inspireren en waarom jij hen extra in het zonnetje wil zetten.
  • Wil je deze bijzondere vrouwen langer dan alleen deze dag in het zonnetje zetten en je inspiratie uit hen halen? Dan kun je ook een mooie fotokalender maken en die op een mooie plek in huis hangen. Zo zie je ze elke keer voorbijkomen als je iets op de kalender schrijft. In deze blog lees je meer over de verschillende soorten kalenders.

 

Zoals je ziet zijn er genoeg manieren om vrouwen in het zonnetje te zetten en te strijden voor een gelijkwaardige positie van de vrouw. Vergeet niet de #InvloedvanImpact en deel jouw verhaal op welke manier dan ook. Maak je eigen verhaal.

[1] https://www.internationale-vrouwendag.nl/invloed-met-impact-thema-2021/

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen