Zoek je een persoonlijk cadeau? Wij helpen je!
16 november 2017 
in Blog

Zoek je een persoonlijk cadeau? Wij helpen je!

Het is alweer bijna zover! De feestdagen staan voor de deur en dat betekent: cadeaus, cadeaus en nog meer cadeaus. Het perfecte cadeau vinden kan soms lastig zijn, maar met een persoonlijk cadeau zit je eigenlijk altijd goed! Dat brengt ons bij onze fotoproducten, deze zijn namelijk perfect als persoonlijk cadeau. Heb je inspiratie nodig? Lees hier hoe je jouw cadeau superpersoonlijk maakt!

Fotoslinger als persoonlijk cadeau

Bij feest hoort versiering! En laten wij daar nou het perfecte product voor hebben: de fotoslinger. Onze fotoslinger kun je in A5 of A4 formaat maken en is naast feestversiering ook heel leuk als cadeau! Lees je mee?

slinger makenvlaggetjes vierkant

Fotoslinger voor in het interieur

Kerst is het ideale moment voor interieur cadeaus. Wijnglazen, kaarsen of mokken zijn veel gegeven kerstcadeaus, maar wat als je nog iets veel leukers cadeau kunt doen voor in het interieur? Dat is waar de fotoslinger in beeld komt. De fotoslinger kun je namelijk ook goed gebruiken om jouw huis of dat van de ontvanger nét even wat leuker te maken. We hebben een aantal suggesties voor je:

Suggestie 1: slinger met herinneringen

Onze eerst suggestie is een klein beetje voor de hand liggend, maar daarom niet minder belangrijk! De interieur slinger met herinneringen erop is een leuk persoonlijk cadeau. Kies de foto’s, zorg dat ze bij de ruimte passen waar de slinger komt te hangen ét voila een top cadeau!

Suggestie 2: slinger met prints

Op een fotoslinger hoeven natuurlijk niet per se foto’s. Je kunt ook op zoek gaan naar leuke printjes die je op de slinger wilt drukken. Zo kun je hem helemaal aanpassen aan de wensen van de ontvanger. Kies bijvoorbeeld de A5 fotoslinger met vierkante vlaggetjes, leuk voor boven de keukentafel!

Suggestie 3: slinger voor de kinderkamer

Een fotoslinger is ontzettend leuk en origineel cadeau voor jouw kinderen, neefjes of nichtjes. Bedruk hem met hun favoriete tekenfilmfiguren, superhelden of foto’s van hun vrienden en vriendinnen. Óf maak een naamslinger. Na het geven kun je hem samen een mooi plekje in de kinderkamer geven. Wedden dat ze hun kamer daarna nóg toffer vinden!

Suggestie 4: slinger vol met smoeltjes

Je kunt een fotoslinger ook vullen met smoeltjes. Plaats op elk vlaggetje een foto van een (klein)kind of ander familielid. Dat is weer eens wat anders dan een fotolijstje. Superleuk voor bijvoorbeeld opa en oma.

Geef een fotoboek

Het is even werk, maar een persoonlijk fotoboek maken voor iemand is enorm leuk! Daarnaast is het eigenlijk nog veel leuker om deze te krijgen. Een persoonlijk fotoboek staat vol met herinneringen die jullie samen hebben gemaakt en dat is toch wel heel bijzonder. Wil je je boek extra speciaal maken? Probeer dan eens een van de volgende thema’s:

Fotoboek met reisthema

Is er iemand in het gezelschap waar je een bijzondere reis mee hebt gemaakt? Geef hem/haar een fotoboek cadeau! In het fotoboek kun je dan alle foto’s van jullie reis plaatsen. Met deze tips maak je het vakantieboek zo:

1. Chronologische volgorde

Chronologische volgorde persoonlijk cadeauMaak je een reis doe je natuurlijk héél véél leuke dingen. Wil je daar een fotoboek van maken is het leukste om dit in chronologische volgorde te zetten! Zo kan je het verloop van jullie reis laten zien. Deze chronologische volgorde kun je bijvoorbeeld onthouden door een dagboekje bij te houden. Weet je de volgorde niet meer? Veel camera’s slaan de datum waarop de foto is gemaakt op in het bestand. Hiermee kun je de volgorde van jullie reis dus achterhalen!

2. Maak thema pagina’sThema pagina

Als je en fotoboek maakt is het heel leuk om thema pagina’s te maken. Heb je bijvoorbeeld een bijzondere tempel gezocht? Geef deze dan zijn hele pagina en plaats hier allerlei details over de tempel. Zo kun je er bijvoorbeeld ook leuke weetjes bij vermelden! Wat wij zelf ook altijd erg leuk vinden zijn thema pagina’s op kleur. Maak bijvoorbeeld een pagina met allemaal foto’s waar de kleur geel centraal staat.

3. Gebruik meer dan foto’sToegangskaartje

Als je een vakantieboek cadeau gaat doen kun je deze opleuken met tickets en toegangskaarten. Scan ze in en plaats ze in jouw fotoboek. Zo wordt het nog persoonlijker! Heb je geen tickets meer? Geen probleem! Je kunt namelijk ook landkaarten opnemen in jouw boek. Zo kun je locaties en routes laten zien die jullie hebben genomen.

Fotoboek om iemand te bedanken

Wil je iemand laten zien hoe bijzonder hij/zij voor je is? Bedank ze dan met een fotoboek. Het fotoboek kun je dan vullen met foto’s van momenten die voor jou speciaal waren! Zo kun je iemand een heel bijzonder persoonlijk cadeau geven. Nog wat tips:

1. Gebruik niet alleen foto’sPersoonlijk cadeau

Gebruik niet alleen foto’s in jouw fotoboek. Je kunt het boek nog bijzonderder maken door teksten in het boek op te nemen. Kies bijvoorbeeld een gedicht uit die je aan de persoon waar je het boek voor maakt doet denken. Niet zo van de gedichten? Je kunt ook een stuk songtekst, gezegde of herinnering beschrijven in de tekst.

2. Gebruik bewaarde kaartjesTickets

Heb je het bonnetje bewaart van een bijzonder diner? Óf de toegangsticket van een concert dat jullie hebben bezocht? Gebruik ze! Scan ze in op jouw computer en plaats ze in het fotoboek dat je aan het maken bent. Zo kun je diegene goed laten zien hoe bijzonder hij/zij voor je is.

3. Gebruik alledaagse foto’sPersoonlijk cadeau

Wil je iemand bedanken kun je dit doen door de bijzondere momenten te laten zien, maar gebeuren die bijzondere momenten niet elke dag? Zorg er dus voor dat je jouw fotoboek dus ook vult met foto’s van het ‘normale’ leven. Thuis op de bank, tijdens het boodschappen doen of een wandeling in het bos. Het is allemaal even bijzonder. Laat zien dat je de persoon elke dag waardeert!

Fotokalender als cadeau

Nog een van onze producten die het goed doet als cadeau: de fotokalender. Onze fotokalender kun je met óf zonder jaartal bestellen en is een tijdloos cadeau. Plus kun je er gelijk voor zorgen dat alle belangrijke data niet vergeten worden. Hoe je hem extra leuk kunt maken?

1. Fotokalender met gedichten

Je kunt een fotokalender extra bijzonder maken door hem te vullen met gedichten. Deze gedichten kun je zelf uitkiezen uit bundels of zoeken op internet. Kies inspirerende, vrolijke of diepzinnige gedichten die je doen denken aan deze persoon. Zo wordt de fotokalender niet alleen leuk om te zien, maar ook om te lezen. Tip: hang hem op de wc voor wanneer je je telefoon vergeten bent.

2. Fotokalender met bijzondere data’s

Wil je iemand laten weten hoe bijzonder ze voor je zijn? Dan kun je dat doen met een fotokalender. Maak er bijvoorbeeld een voor de liefde van je leven. Kies foto’s van jullie samen op bijzonder plekken of gewoon thuis op de bank en vul alle bijzondere data in. Toen jullie voor het eerst zoende, de verhuizing naar jullie eerste huis, de geboorte van jullie kinderen, die ene bijzondere vakantie of date. Genoeg om de kalender mee te vullen dus. Leuk om te maken en nóg leuker om te geven!

3. Bureaukalender voor papa en mama

Ben je op zoek naar het perfecte cadeau voor je ouders? Geef ze dan een bureaukalender voor op het werk. Zo kunnen ze al hun afspraken goed bijhouden. De bureaukalender kun je dan vullen met foto’s van jullie gezin. Hoeven ze je zelfs op werk niet meer te missen!

4. Motivatie kalender

Motivatiekalender? Ja, motivatiekalender! Zoek je een cadeau voor iemand met een goed voornemen? Geef ze een steuntje in de rug door een motivatiekalender voor ze te maken. Hoe je dat doet lees je hier:

Stap 1: doelen en resultaten

Een goed voorbeeld van een motivatiekalender is een fitkalender. Hierop kan de persoon in kwestie opschrijven wanneer hij wilt sporten en welke doelen hij/zij voor die maand wil behalen en wat het resultaat hiervan was. Laat dus een kleine ruimte over waar deze kunnen worden opgeschreven. Zoals in het voorbeeld hieronder.

Stap 2: sterke foto’s

Kies foto’s die kracht geven om door te gaan. Bijvoorbeeld: afvallen. Maak je de kalender voor iemand die en paar kilo kwijt wilt plaats hier dan geen mooie gekleurde stukken taart op, maar kies voor een krachtige sportfoto. Zorg dat de foto’s motiveren en activeren.

Stap 3: motivatie teksten

Misschien nog wel het belangrijkste van de motivatiekalender. Voorzie hem van motivatieteksten. Dit kun je doen door afbeeldingen van mooie quotes op de kalender te plaatsen, maar ook door teksten te plaatsen als: ga zo door, je bent er bijna of kom op!

Foto agenda voor het nieuwe jaarbinnenkant-agenda-vierkant-L

Ook leuk om te geven tijdens de feestdagen is onze foto agenda. Dit is niet alleen een leuk persoonlijk cadeau, de foto agenda is ook hartstikke functioneel. Twee vliegen in één klap. Kies de allerleukste foto’s van vrienden, familie, vakanties en feestjes. Plaats ze allemaal in de agenda en klaar! Een leuk persoonlijk cadeau waarin je gelijk al je afspraken voor het nieuwe jaar kunt noteren.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen