Vintage fotoshoot

Fotoshoot – hetfotoalbum.nl

 

Zo bereid je je voor op een vintage fotoshoot!

Vintage is een fantastische stijl. Voor sommige mensen is dit een alledaagse stijl, maar als dat voor jou niet het geval is kan het alsnog heel leuk zijn voor een fotoshoot. Juist even wat anders. Bij de vintage stijl komt wel een hoop kijken, daarom geven we je graag wat tips hoe je hierop kunt voorbereiden.

Scoor een goede outfit

De eerste en een van de leukste stappen is het scoren van een leuke outfit. Bij TopVintage scoor je bijvoorbeeld een perfecte outfit. De vintage stijl is enorm vrolijk en creatief. Je kunt er een hoop kanten mee op, van vintage t-shirts tot een jurkje in pin up stijl met jarretelkousen er onder. Bedenk ook meteen wat voor achtergronden mooi zouden kunnen staan bij de look die je shopt. Misschien heb je al een locatie in gedachten of zijn de achtergrond keuzes beperkt. Het is dan goed om hier bij het shoppen rekening mee te houden en een kleur te kiezen die contrasteert met de achtergrond, zodat je zelf echt uit de foto knalt.

Het haar

Bij de vintage look horen ook erg typische kapsels. Je kunt geen echte vintage shoot doen zonder een vintage kapsel aan te meten. Hiervoor zul je zeker rollers nodig. Prachtige krullen en haar in bijzondere rollen zijn erg typisch voor de vintage look. Er staan veel tutorials online over hoe je deze look zelf kunt maken, of je kunt het door iemand laten doen.

Make-up

Ok het plaatje helemaal af te maken moet ook de make-up helemaal in vintage stijl. Een klassieke winged eyeliner en een rode lip kan altijd, maar er is nog veel meer mogelijk binnen deze leuke stijl. Zoek naar inspiratie en oefen een paar looks als je dat leuk vindt. Zo vind je vanzelf een make-uplook die bij jou en je fotoshoot past.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen