15 waardevolle opruimtips voor ‘Ruim je bureau op dag’!
20 februari 2019 

15 waardevolle opruimtips voor ‘Ruim je bureau op dag’!

15 waardevolle opruimtips voor ‘Ruim je bureau op dag’!

Het is vandaag ‘Clean Off Your Desk Day’! Oftewel ‘Ruim je bureau op dag’. Als je aan een rommelig bureau werkt kan het zijn dat je sneller wordt afgeleid door allerlei andere zaken. Daarom is een georganiseerd bureau belangrijk voor een productieve werkdag. Het Fotoalbum geeft waardevolle tips om jouw jaar goed georganiseerd te beginnen en helpt je tijdens het opruimen effectief te werk gaan.

Maak een lijstje met prioriteiten. Waar ga je beginnen met opruimen? Je bureau, kamer of begin je toch met het sorteren van documenten? Om effectief te werk gaan is het belangrijk dat je stil staat bij de vraag: wat is voor mij het meest belangrijk en wat heeft urgentie? Werk vervolgens zorgvuldig je lijstje af.
Verdeel je taken over je vrije dagen en maak een duidelijke weekplanning. De app genaamd Wunderlist is een handige tool om een lijstje te maken. Hierin kun je ook klusjes afvinken als je deze hebt afgerond. Zo heb jij een goed overzicht van alles wat er nog gedaan moet worden.
Plan het opruimen van je bureau in op het juiste moment van de dag. Om alles goed op te ruimen en te sorteren ben je veel tijd kwijt. Echter heb je hier daarna een heel jaar lang profijt van. Probeer er dan ook rustig de tijd voor te nemen.
Het belangrijkste onderdeel van opruimen is het maken van keuzes. Moet je dit bewaren of juist weggooien? En als ik het weggooi, krijg ik daar dan geen spijt van? Ligt dat ene kledingstuk al een jaar ongedragen in de kast? Wees sterk en doe het weg. Dit geldt voor alle spullen die je niet gebruikt. Vind je het lastig om spullen weg te doen? Wij hebben hieronder een lijstje met vragen die je jezelf kunt stellen om een betere afweging te kunnen maken of je spullen weg doet.

 • 1. Heb ik het maandenlang niet bekeken of nodig gehad?
 • 2. Maakt het mijn leven eenvoudiger?
 • 3. Word ik er gelukkig van?
 • 4. Als ik het niet zou hebben, zou ik het dan missen?
 • 5. Werkt het nog? Kan ik het vervangen door iets dat meer geschikt is?
 • 6. Kan ik er iemand anders een plezier mee doen?

    

Kan je nog steeds geen afstand doen van jouw spullen? Dan hebben we nog een andere tip. Leg de spullen waarover je twijfelt in een doos. Als je na een maand de spullen bent vergeten of nog steeds niet hebt gebruikt is het toch echt de tijd om deze weg te doen.

 • Heb jij ook een la vol met snoeren? Bij de Action heb je bakjes in verschillende maten tegen een betaalbare prijs. Deze kunnen makkelijk in je la. Rol je snoeren op en leg deze in de bakjes, dit ziet er een stuk netter uit en je voorkomt dat de snoeren door de hele la liggen als je deze opentrekt. Je kunt de bakjes bijvoorbeeld ook gebruiken voor pennen en stiften, sokken en ondergoed.
 • Ga jij je huis opruimen? Bespreek dit dan goed met iedereen die in hetzelfde huis woont. Het creëren van een opgeruimd huis kan ook irritaties veroorzaken. Niet iedereen weet waar jij alles hebt opgeruimd namelijk. Daarnaast kan het zo zijn dat jouw huisgenoot of kinderen daarna weer een hoop troep achterlaten, waardoor al jouw werk voor niks is geweest. Erg frustrerend en waarschijnlijk herkenbaar bij veel moeders. Probeer goed te communiceren met iedereen zodat zij weten hoeveel werk jij in het opruimen hebt gestoken. Zo kan er meer rekening met elkaar gehouden worden.
 • Als je de smaak te pakken hebt kun je eventueel ook direct alle dozen op de zolder uitzoeken of je garage opruimen. Onthoud wel dat opruimen niet gaat om het feit dat je de rommel niet ziet. Gooi dus niet alles in een doos zolder.
 • Ben jij heerlijk aan het opruimen? Zet ook meteen een klein plantje neer om meer groen te creëren in je huis. Het liefst een plantje dat voor extra zuurstof zorgt.
 • Heb je alles opgeruimd? Hou dit dan goed bij zodat al het werk niet voor niks is geweest. Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar dit is wel een effectieve tip als we het hebben over opruimen. Het is heel simpel: probeer direct hetgeen op te ruimen wat je gepakt of gebruikt hebt.

Waarom opruimen?
Wij hebben 15 tips gegeven over opruimen maar waarom is opruimen eigenlijk zo belangrijk?

 • In een opgeruimde ruimte kan je je beter focussen. Hoe meer spullen, hoe meer chaos en stress in je hoofd.
 • Uit een wereldwijd onderzoek naar geluk is gebleken dat mensen gelukkig zijn als ze goed doen voor een ander. Gooi je spullen dus niet weg maar geef het aan mensen die het harder nodig hebben, zo maak je jezelf en andere mensen blij en maak je van opruimen een win-win situatie.

    

Waar kan in mijn spullen naartoe brengen?

Maak een ander blij en breng je spullen naar een inzamelpunt. Hieronder kun je verschillende plekken vinden waar jij jouw spullen kan wegbrengen.

 • Breng je spullen naar Leger des Heils bij jou in de buurt.
 • Breng je spullen naar de Voedselbank bij jou in de buurt.
 • Bij veel supermarkten heb je containers staan waar je jouw spullen in kan gooien. Klik hier om een container bij jou in de buurt te vinden.
 • Breng je spullen naar een kringloopwinkel.
 • Ken jij mensen in je omgeving die het niet zo breed hebben? Of hebben jouw kinderen bijvoorbeeld een klasgenootje die het thuis niet breed heeft? Maak hier gebruik van en geef hen de spullen die ze graag zouden willen hebben.
 • Bij de H&M kan je jouw tassen met oude kleding en huishoudtextiel inleveren bij de kassa. Ook als het kapot of verkleurd is. De stoffen worden gerecycled en per ingeleverde tas krijg jij een bon met 15% korting. Zo heb jij ook nog profijt van je oude spullen.

De leukste opbergproducten

Heb jij na alle tips nog steeds geen idee wat je met al je spullen aan moet? Wij hebben voor jou de leukste opbergmanden, dozen en potjes op een rijtje gezet. Zo kan je jouw spullen netjes opruimen in bijvoorbeeld de kast of onder het bed.

Zalando heeft een hartstikke leuke app genaamd Zalando Lounge. Hier vind je elke dag verschillende aanbiedingen. Wij hebben het merk Miss Etoille gespot. Dit merk verkoop de meest schattige opruimdozen en potten!

          

Heb jij thuis een hele stapel tijdschriften die je liever niet wilt wegdoen omdat je deze bijvoorbeeld voor school of werk nodig hebt? Wij hebben de mooiste tijdschriftenhouders opgezocht zodat je een echte eyecatcher in je woonkamer kan neerzetten.

        

Heb jij spullen die je in je (woon)kamer binnen handbereik wilt opbergen? Maak dan gebruik van leuke opbergmanden. Handig! Daarnaast staat het nog leuk in huis ook!

      

Is het bovenstaande jou allemaal net iets te duur en wil je voor een betaalbare prijs jouw spullen opruimen? Gelukkig heb je bij Hema genoeg keuze!

      

Handige producten van Het Fotoalbum

De producten van Het Fotoalbum helpen jou georganiseerd het nieuwe jaar te beginnen.

Kalender

Bij Het Fotoalbum.nl kun je een prachtige familie- of handige bureaukalender maken. Je kan alle activiteiten voor het aankomende jaar toevoegen aan de kalender zodat je iedere dag up-to-date bent. Voeg foto’s van je kinderen, geliefden, vriendin of hobby toe. Zo heb je altijd iets persoonlijks op kantoor staan of een unieke kalender aan de muur hangen. Ook leuk als verjaardagscadeau!

Agenda

Heb jij plannen voor in het nieuwe jaar? Bijvoorbeeld weekendjes en verjaardagen? Bij Het Fotoalbum kan je jouw eigen agenda maken. Je bepaalt zelf de indeling. Heb je een druk schema? Kies dan voor een dagoverzicht. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een weekoverzicht. Daarnaast kan je ook extra notitiepagina’s toevoegen. Het allerleukste is het uitkiezen van je eigen foto’s. Voeg bijvoorbeeld foto’s toe van familie, vrienden en vakanties. Je kan ook kiezen voor een thema-agenda en deze bijvoorbeeld opmaken in jouw favoriete kleur of vakantieland. Heb jij goede voornemens of een bucketlist? Neem dit dan mee in de opmaak van je agenda zodat jij elke dag aan jouw doelen wordt herinnerd.

Tips voor het opruimen van jouw foto’s

 • Verzamel al je foto’s op één vaste plek. Zo voorkom je dat er een gedeelte op je telefoon, camera, tablet en laptop staat en je geen overzicht meer hebt of foto’s zelfs kwijt raakt.
 • Selecteer de foto’s die je wilt houden en die weg mogen. Zo voorkom je dat je honderden foto’s op je laptop hebt die je niet eens mooi vindt. Heb jij veel dubbele foto’s? Het programma ‘fast duplicate file finder’ helpt je om dubbele en/of sterk gelijkende foto’s op te zoeken. Zo kun je gemakkelijk een selectie maken van welke foto’s je de mooiste vindt!
 • Sorteer je foto’s in verschillende mappen. Dit is het meeste werk maar wel erg belangrijk als je overzicht wilt houden.
  Bewaar je foto’s op een veilige plek. Als je laptop crasht ben je alle prachtige herinneringen kwijt. Zorg daarom dat je deze ook bewaart op een harde schijf. Wil jij 100% zeker zijn dat al jouw herinneringen niet meer vergaan? Maak dan een fotoboek!

Heb jij na al deze tips en trics nog steeds een hekel aan opruimen? En kan jij prima jouw weg vinden in je eigen ‘gestructureerde puinhoop’. Het blijkt uit onderzoek dat mensen die weinig opruimen gelukkiger zijn.

Opruimen is tijdverspilling

Filosoof en hoogleraar Eric Abrahamso zegt: ‘Ik verspil geen tijd en dus geen geld door in die chaos een orde te scheppen die toch niet lang zou duren.’ Opruimen en het organiseren ervan kost best veel tijd. Alles uitzoeken, labelen en opbergen en vervolgens weer moeten pakken als je het nodig hebt. Jij besteedt deze tijd veel liever aan werken en weet dat jij hier veel verder mee komt in plaats van dagen aan opruimen te besteden.

Er zijn veel leukere dingen om te doen

Opruimen? Daar word je toch niet echt gelukkig van? Jij besteed je tijd liever aan borrelen en shoppen met vrienden en vriendinnen. Waarom zou ik mijn weekend opgeven om iets te doen wat niet leuk is?

Je bent creatief

Volgens Amerikaanse wetenschappers lukt het je beter om tot creatieve ideeën te komen in een rommelige omgeving. Mensen met een rommelig huis zijn dan ook vaak creatiever.

Je kunt beter omgaan met tegenslagen

Doordat geordende mensen met lijstjes en schema’s werken is het erg moeilijk om daar vanaf te wijken. Mensen die een rommelige omgeving hebben kunnen daardoor beter omgaan met veranderingen. Wat bijvoorbeeld weer een goede eigenschap is op zakelijk gebied.

Kort samengevat zitten er een hoop pluspunten aan opruimen, maar heeft een rommelig huis ook zo zijn voordelen. Zorg altijd dat je kiest wat er voor jou het beste werkt. Heb jij nog opruim tips of toevoegingen? Laat een reactie achter! We hopen dat je wat aan onze tips hebt. Veel opruim plezier!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Packaging design
Door

Packaging design

op 13 Apr 2020

Box, Shrink wrapping, Gusset pouch, Bottle Labels, Labels, Cosmetic container amongst several others. I'll redesign or design a very beautiful and appealing product package design at the best price possible.

Reactie plaatsen