11 x voordelen van een digitaal fotoboek maken
13 september 2017 
in Blog

11 x voordelen van een digitaal fotoboek maken

De tijd van fotoboeken maken thuis aan de keukentafel met schaar, lijm en een enorm pak foto’s zijn voorbij. En gelukkig maar, want met de mogelijkheden die de software van Het Fotoalbum biedt kun je jezelf enorm veel ellende besparen. Buiten dat je er geen hoofdpijn van krijgt heeft de software ook een hoop leuke extra’s die je thuis niet kunt namaken! Als je het ons vraagt heeft het maken van een digitaal fotoboek alleen maar voordelen. De beste redenen voor het maken van een digitaal fotoboek lees je hieronder:

1. Geen schaar nodig

Misknippen, pijnlijke handjes en lamme duimen. We kennen allemaal het leed dat een schaar heet. Het fijne van een digitaal fotoboek is dat er geen schaar aan te pas komt! Je hoeft dus niet meer uit te meten welk formaat jouw foto’s precies moeten krijgen of hoe je de perfecte driehoek krijgt. In onze software zijn er namelijk allerlei vormen beschikbaar die je kunt gebruiken om jouw foto’s ‘uit te knippen’: driehoeken, veelhoeken, vierkantjes en wolken bijvoorbeeld. Zeg dus maar gedag tegen het moeizame proces van foto’s uitknippen, want in onze software doe je dit supersnel en een stuk accurater dan met de hand! Handig!

2. Geen lijm nodig

Na het knippen kwam vaak het inplakken van de foto’s. Eerlijk: het eindigde altijd met lijm overal en vooral niet waar de lijm wel moest zitten. Menig fotoboek zal dan ook een aantal lelijke lijmvlekken hebben. Dat is dus gelijk nóg een voordeel van een digitaal fotoboek. Er komt geen lijm aan te pas! Of nou ja, we gebruiken lijm om het boek in te binden, maar dat gebeurt veilig in onze fabriek in de handen van professionals!

3. Overzicht

Bij Het Fotoalbum houden we van structuur, iets wat we niet vaak hadden tijdens het maken van een fotoboek. Het maken van een fotoboek eindigt namelijk vaak in een wirwar van foto’s. Overal foto’s, is wat wij ons vooral kunnen herinneren: op de tafel, onder de tafel en écht alles door elkaar. Dan is het terugvinden van die ene foto best een behoorlijk karwei. Het voordeel van een digitaal fotoboek maken is dat je gemakkelijk het overzicht kunt houden tussen al jouw foto’s. De foto’s blijven geordend en in de juiste volgorde. Niks geen wirwar aan foto’s dus! Extraatje: je kunt ook gemakkelijk overzicht houden over de pagina’s in jouw fotoboek door de paginabalk bovenin de software. Zo weet je altijd waar je gebleven bent.

4. Foto’s vergroten en verkleinen

Weet je wat saai is? Inderdaad: alle foto’s op hetzelfde formaat. De laatste keer dat wij het checkte was het best lastig om een foto die je al hebt afgedrukt kleiner of groter te maken… Gelukkig is dit met digitale fotoboeken verleden tijd! In de software van Het Fotoalbum kun je jouw afbeeldingen namelijk makkelijk groter én kleiner maken. Kom maar op met die variatie!

5. Fouten herstellen in een digitaal fotoboek

Per ongeluk de voeten van je favoriete tante er af knippen. Het overkomt de beste onder ons. Helaas zijn dat wel fouten die je gelijk niet meer kunt herstellen… Iets waar je bij het digitaal maken van een fotoboek helemaal geen last van hebt! Je kunt je favoriete familieleden dus zo vaak ontdoen van lichaamsdelen als je wilt. Je hebt het zo weer hersteld.

6. Geen geknutsel

Gewapend met een pak gekleurd papier, schaar en een pritt stift zaten we aan de keukentafel om je fotoboek op te leuken. En daar ging een tijd in zitten! Kaders en leuke vormen knippen om het fotoboek wat extra’s te geven: om moe van te worden. Gelukkig maakt onze software hier een einde aan. In onze software kun je namelijk kaders en stickers toevoegen met één muisklik. Daarna hoef je hem alleen nog naar zijn plaats te slepen en klaar!

7. Geen spelfouten

Had je eindelijk de hele pagina af, was het tijd om teksten op te schrijven. Had je dan de verkeerde tekst opgeschreven of een spelfout gemaakt? Dan zat er niks anders op dan een foto over de tekst te plakken. Iets wat met het digitaal ontwerpen van je fotoboek verleden tijd is! Je kan naar hartelust teksten wijzigen en veranderen. Superfijn dus.

8. Gebonden boek

Zelfgemaakte fotoboeken raken al snel in verval. De lijm droogt uit of de teksten en foto’s vervagen met als resultaat dat de foto’s uit jouw boek vallen of niet goed zichtbaar meer zijn. Ontzettend zonde van al dat werk natuurlijk. Wanneer je een fotoboek bij ons besteld wordt deze voor je bij elkaar gebonden in een boek. Daarnaast leveren wij een hoge kwaliteit drukwerk! Dat betekent dat jouw fotoboek ontzettend duurzaam is.

9. Achtergronden toevoegen

Een standaard zwarte of witte achtergrond is het meest bekende wanneer je een foto album gaat inplakken. Echter gaat er een hele nieuwe wereld aan mogelijkheden open tijdens het digitaal maken van een fotoboek! We hebben in de software verschillende achtergronden beschikbaar waarmee je jouw boek kunt opleuken! Kies uit een van de verschillende thema’s zoals: vakantie, baby of structuren. Weg met standaard pagina’s en op naar een heleboel variatie dus.

10. Werken met frames

Altijd al getwijfeld of je die foto nou moest inlijsten of in een fotoboek moest plakken? Met de software van Het Fotoalbum kan het allebei. Je hebt de keuze uit verschillende frames die je kunt gebruiken om jouw foto’s als het ware in te lijsten. Zo kun je foto’s die extra bijzonder zijn nog beter naar voren laten komen!

    

11. Het is gewoon heel erg makkelijk

Last but not least: een digitaal fotoboek maken is gewoon héél erg makkelijk. Je hebt alles gecentreerd in een programma, zonder alle troep en met enorm veel functies. Zo kun je jouw fotoboek zo uitgebreid of simpel maken als jij zelf wilt. Daarna bestel je het fotoboek en wordt hij direct bij je thuis geleverd.

Geïnspireerd geraakt? Begin dan direct!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen