Rode ogen verwijderen? Gebruik deze drie programma's voor de nabewerking! | Het FotoalbumRode ogen verwijderen? Gebruik deze drie programma's voor de nabewerking! | Het Fotoalbum
92% van onze klanten beveelt ons aan!
Beoordeling:   ( 8.6/10 )

Drie programma’s voor het verwijderen van rode ogen

Rode ogen in de fotografie, we hebben het allemaal wel eens in onze foto's gehad. Rode ogen ontstaan in de foto wanneer deze met een flitser wordt gemaakt. Dit komt door de zogenoemde retroreflectie. Dat wil zeggen dat het oog het invallende licht direct naar de bron (in dit geval de camera) terug reflecteert. Dat is hartstikke zonde van je foto natuurlijk! Gelukkig zijn er een aantal programma's die je kunnen helpen bij de nabewerking van foto's met rode ogen:

Photoshop online

Met de online versie van photoshop kun je zonder registratie gebruik maken van een aantal mogelijkheden van photoshop. Deze online editor van het programma is natuurlijk niet zo uitgebreid als de standaard betaalde versie, maar bied wel veel standaard opties. Een daarvan is het bewerken van rode ogen. Wanneer je je in de software bevindt kun je klikken op the 'red-eye' tool. Vervolgens breng je de tool aan op de rode ogen, en tada weg zijn je rode ogen! Belangrijk: de tool werkt wel alleen voor .jpg bestanden. Schiet je in raw dan moet je deze eerst nog omzetten.

Lees ook: De basis: voorkom deze fouten tijdens het fotograferen!

Rode-ogen-verwijderen
Rode-ogen-verwijderen

Pixlr Editor

De Pixlr Editor bevindt zich net als de photoshop tool in een online omgeving. Je upload je foto en krijgt verschillende tools aangeboden door het programma om je foto te bewerken. Het grote voordeel van de Pixlr Editor ten opzichte van Photoshop is dat de foto kan worden opgedeeld in lagen. Dit zorgt ervoor dat je meer mogelijkheden hebt tot het bewerken van de foto. Het verwijderen van rode ogen doe je door op het symbool met een oog te klikken in de linkerkant van het systeem. Daarna klik je op de ogen en past de software de rode ogen voor je aan. Belangrijk: dit systeem werkt met .jpg of .png bestanden.

Software van Het Fotoalbum

Een andere mogelijkheid om roodheid in de ogen te verwijderen is door de software van het fotoalbum te downloaden. Onze nieuwe software biedt de mogelijkheid rode ogen te verwijderen voordat je deze bijvoorbeeld in een fotoalbum plaatst. Zo hoef je niet te switchen tussen programma's en kun je tegelijk bewerken en een prachtig fotoboek in elkaar zetten.

Lees meer: De leukste fotografie boeken van dit moment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 
Drie programma’s voor het verwijderen van rode ogen
5 (100%) 2 votes