De beste ingrediënten voor een gepersonaliseerd kerst receptenboek
19 december 2016 
in Blog

De beste ingrediënten voor een gepersonaliseerd kerst receptenboek

Eén van de belangrijkste sleutelwoorden tijdens de feestdagen: eten. Niet alleen de verlanglijstjes vliegen je om de oren, nee, ook de meest heerlijke recepten komen voorbij. Voorgerechten, hoofdgerechten en nagerechten: geen enkele gang blijft ongeschonden. De feestdagen draaien nou eenmaal om eten, en dan met name om samen eten. Want een volle tafel creëert nou eenmaal de gezelligste momenten. Om je kerstdagen, en dan vooral de kersrecepten, echt onvergetelijk te maken, creëer je een kerst receptenboek. En met onderstaande tips, is dat helemaal niet moeilijk.

Maak foto’s van elke stap

Terwijl je de heerlijke kerstgerechten aan het bereiden bent is het belangrijk dat je van iedere stap even een foto maakt. Maak een foto van de verse gesne

den uien, peterselie en andere verse ingrediënten. Extra tip hiervoor is om een mooie snijplank te kopen, wat de foto’s extra mooi en professioneel maakt. Probeer ook bijvoorbeeld

je pasta mooi op de foto te zetten, zoals op de foto. Heel simpel, maar ook erg mooi. Daarnaast kun je natuurlijk een camera aanschaffen die geschikt is voor voedselfotografie.

Beter goed gejat dan slecht bedacht

Je hoeft echt geen chef-kok te zijn om je eigen receptenboek te maken. Het is toch je persoonlijke receptenboek –die je overigens best met vrienden en familie mag delen– met alle recepten die je tijdens de feestdagen maakt. Het hoeven dus echt geen zelfbedachte recepten te zijn, maar gewoon recepten die jij erg lekker vindt. Zoek online kerstrecepten om meer inspiratie op te doen. Wist jij dat de Albert Heijn heel veel heerlijke recepten voor kerst online heeft staan? Bijvoorbeeld dit nagerecht!

Ingrediënten

  • 100 g speculaas
  • 40 ml espresso (sterke)
  • 300 g Crema per Tiramisu

 

Bereiden

Hak de speculoos fijn. Schep in elk glaasje 1 el koekkruimels en 1 tl koffie. Spuit een laagje crema per tiramisù over de koekkruimel. Schep er weer 1 el koekkruimels en 1 tl koffie op. Herhaal met een laagje crema per tiramisu en eindig met wat koekkruimels. Combinatietip: Garneer met een framboosje en blaadje munt.

Sfeerfoto’s

Niet alleen foto’s per stap zijn leuk om te fotograferen. Ook sfeerafbeeldingen zijn erg leuk om te maken. Ben je bijvoorbeeld bezig met een authentiek Italiaans recept, ga dan eens op zoek naar sfeerfoto’s van Italië. Dat geeft je receptenboek net wat extra’s.

Voeg de recepten samen in een fotoboek

Wanneer je alle recepten en foto’s verzameld hebt, is het tijd om het samen te voegen in jouw eigen receptenboek. Dit kan heel simpel door de software voor het maken van een fotoboek. Want in feite verschillen een fotoboek en receptenboek niet zoveel van elkaar. Begin, zoals ieder kookboek, met de voorgerechten. Ga dan over op het hoofdgerechten en daarna de nagerechten. Additioneel kun je ook nog een hoofdstuk maken met snacks. Je bent helemaal vrij om je eigen indeling te bepalen. Doe bijvoorbeeld de lijst met ingrediënten op de linker pagina, samen met de sfeerfoto’s. Rechts kun je dan de ‘stappen-foto’s’ weergeven.

    

Maak ieder jaar een receptenboek met daarin de recepten van jezelf, en de recepten van jouw familie en vrienden. Na een paar jaar heb je dan een eigen serie aan receptenboek: daar kun je weer jarenlang mee vooruit.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen