Gepersonaliseerde kerstcadeaus maak je bij Het Fotoalbum!
14 december 2018 
in Blog

Gepersonaliseerde kerstcadeaus maak je bij Het Fotoalbum!

Het is bijna kerst, the most wonderful time of the year! Deze dagen staan in het teken van gezelligheid omringd door familie en vrienden. Er is dan ook niks leukers dan je dierbaren te verrassen met gepersonaliseerde kerstcadeaus. Om je vast op weg te helpen geeft Het Fotoalbum een aantal leuke voorbeelden.

Tijdschrift vol recepten

Maak zelf een tijdschrift vol met heerlijke recepten. Verzamel bijvoorbeeld het favoriete recept van ieder familielid. Of maak een tijdschrift met allerlei recepten van je grootouders. Op deze manier kan je familierecepten doorgeven van generatie op generatie. En heb jij al jouw familierecepten bij elkaar gebundeld. Het Fotoalbum verklapt vast een heerlijk recept. Wist jij dat de Albert Heijn heel veel heerlijke recepten voor kerst online heeft staan?  

Ingrediënten

  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 4 middelgrote eieren
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 1 el maizena
  • 250 g verse aardbeien
  • 125 g verse frambozen
  • 1 Conference peer
  • 1 el poedersuiker
  • 250 ml verse slagroom

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Splits de eieren. Doe de eiwitten in een schone, droge kom. De eidooiers gebruik je niet. Klop de eiwitten in de schone, droge kom stijf.
  2. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Zeef de maïzena boven de kom en voeg 1 tl citroenrasp en 3 el citroensap toe. Klop alles door elkaar.
  3. Zet het bakpapier met wat eiwit vast op de bakplaat dan schuift het niet. Schep de rest van het eiwit er in een cirkel van Ø 30 cm op. Bak de pavlova in de oven in ca. 1 uur gaar. Zet de oven uit en laat de pavlova nog 1 uur in de oven staan.
  4. Neem de pavlova eruit en laat afkoelen. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en meng de aardbeien met de frambozen. Schil en halveer de peer. Verwijder het klokhuis en snijd in dunne parten. Meng de rest van het citroensap met de poedersuiker en schenk over het fruit.
  5. Klop de slagroom stijf en voeg de laatste minuut de rest van het citroenrasp toe. Verdeel de room en daarna het fruit over de pavlova.

Lees ook: Blik terug op het afgelopen jaar met een fotojaarboek

Winterslinger

Maak een fotoslinger met foto’s van jullie wintervakantie. Een prachtig aandenken aan alle leuke herinneringen. Leuk om op te hangen in huis voor een feestelijke sfeer. Heb jij geen foto’s van een wintervakantie? Verzamel dan kerstfoto’s of maak van iedereen in jouw familie een leuk kiekje met een lekker foute kersttrui!

Het perfecte cadeau voor grootouders

Wie heeft geen opa en oma die een portemonnee mee zeult, vol gepropt met foto’s van alle kleinkinderen. Je hebt ze al vaker (tevergeefs) uitgelegd hoe een mobieltje werkt zodat ze daar alle foto’s op kunnen bewaren, maar dat mag niet baten. Het Fotoalbum heeft een oplossing. Maak een fotoalbum XS met de leukste foto’s van alle kleinkinderen. Deze gaat zelfs mee in de jaszak! Perfect om mee te nemen en de gevulde portemonnee kan flink uitgedund worden. Zo kunnen opa en oma nog steeds vol trots hun kleinkinderen aan iedereen laten zien.

Kleuren thema

Heb jij alle foto’s door elkaar staan op je laptop? Wij weten er alles van! Elk jaar maak je honderden foto’s die je allemaal op je laptop zet. Ondertussen ben je het overzicht kwijt en is het lastig te onderscheiden wanneer welke foto is gemaakt. Het Fotoalbum heeft een oplossing, sorteer je foto’s op kleur. Zeg je nou op kleur? Ja zeker! Dat ziet er namelijk super leuk uit in een fotoboek.

Lees ook: Zoek je een persoonlijk cadeau? Wij helpen je!Voor je het weet is het al kerst. Wil jij je cadeautje voor de feestdagen binnen hebben? Wacht dan niet te lang met bestellen!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen