Dag van het Gezin

De leukste activiteiten voor het hele gezin!

Woensdag 15 mei is het internationale Dag van het Gezin. Een goed moment om er met het gezin op uit te gaan! Wij hebben voor jou de leukste activiteiten voor het hele gezin op een rijtje gezet.

Kamelen en alpaca’s

Door heel Nederland zijn tegenwoordig alpacaboerderijen te vinden. Alpaca’s, het neefje van de lama, zijn de trend tegenwoordig. Op zo’n boerderij kan je met alpaca’s knuffelen, je mag ze aaien en bij een aantal boerderijen is het ook mogelijk om een wandeling te maken met een alpaca. Ook kamelenboerderijen worden steeds meer geliefd. In Noord-Brabant zit bijvoorbeeld een grote kamelenboerderij waar je de kamelen kunt aaien en voeren. Maar dat niet alleen, je kunt hier ook kamelenmelk proeven!

Geocachen

Wil jij nou graag even naar buiten, maar zijn jouw kinderen liever bezig met gamen? Wij hebben de oplossing! Met geocachen ga je de natuur in met een doel. Lekker puzzelen, speuren en de mooiste plekken ontdekken waar je normaal niet zou komen. Om dit te doen hoef je alleen de gratis app te installeren en lekker geocachen maar!

Picknicken

Picknicken is een heerlijke bezigheid voor het hele gezin en het kan overal! Heb je nou geen zin om ver weg te gaan, maar wil je toch graag met zijn allen wat doen? Leg een kleedje in de tuin en zorg voor lekker hapjes. Zo ben je toch even weg. Om nog wat meer tijd met het gezin door te brengen duik je gezellig samen de keuken in! Ga samen lekkere hapjes maken, koekjes bakken… alles wat jullie lekker vinden.

Spelletjesavond

Pak alle spelletjes uit de kast en spelen maar! Heel simpel en erg geliefd bij iedereen. Gewoon lekker ouderwets spelletjes spelen, chipje en een drankje erbij en de avond is compleet. Daarnaast voelen de kinderen zich natuurlijk helemaal stoer omdat ze vaak wat later naar bed mogen.

Escaperoom

Zijn jij en je gezin echte speurders? Doe met z’n allen een escaperoom en ga een paar uur lekker puzzelen. Wij zijn benieuwd of jullie samen de escaperoom kunnen verlaten binnen de tijd!

Kookworkshop

Zijn je kinderen al wat ouder? Doe een kookworkshop met elkaar! Heerlijke recepten leren maken en gezellig lachen,want een beetje klunzig zal het de eerste minuten wel gaan.

Geitenboerderij

Midden in het Amsterdamse bos zit de geitenboerderij Ridammerhoeve verstopt. Op deze boerderij kan je heel veel geitenmelkproducten halen. Maar belangrijker nog: je kan hier knuffelen met kippen, geiten, varkens en koeien. Kinderen kunnen bij deze kinderboerderij ook heerlijk in de speeltuin spelen met andere kinderen terwijl de ouders op het terras een lekker drankje drinken.

Fruit plukken

Fruit plukken is een gezellige bezigheid. Je kan zien waar het fruit vandaan komt, hoe het groeit en mag het vervolgens nog plukken ook! Tegen een kleine betaling kan je met je gezin gezellig door de boomgaarden gaan struinen en af en toe wat proeven.

Belevenissenbos

In het belevenissenbos kun je klimmen en klauteren, door water struinen en lekker je eigen weg gaan. In Lelystad is een enorm belevenissenbos met wel meer dan 100 hindernissen. Tijdens de tocht kom je door het bos, weiland en wateren. Ook kun je onderweg veel verschillende dieren tegenkomen, van kikkertjes tot aan kuddes van paarden.

Vergeet niet jouw Dag van het Gezin vast te leggen in een mooi fotoboek, zodat de herinneringen die jullie met elkaar maken vereeuwigd worden.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen