Inspiratie: de leukste cadeaus voor Moederdag!
23 april 2019 

Inspiratie: de leukste cadeaus voor Moederdag!

Op 12 mei is het weer Moederdag, en dat betekent dat we alle moeders weer in het zonnetje mogen zetten. Het is natuurlijk belangrijk om je moeder elke dag te laten weten hoeveel je om haar geeft, maar wil je Moederdag dit jaar écht speciaal maken? Kijk dan naar onze cadeautips voor het perfecte Moederdag cadeau!

Organiseer zelf een high-tea

De traditie overgekomen uit Engeland is tegenwoordig in vele variaties denkbaar. Zo bestaat er naast de klassieke high-tea ook een variant met wijn, of voor de mannen een high-beer. Voor Moederdag is het een leuke manier om een simpele lunch toch aan te laten voelen als een cadeautje. Organiseer daarom zelf voor deze Moederdag een echte high-tea! Zorg voor lekker eten, zoals broodjes, muffins, sandwiches, salades en andere dingen die je moeder lekker vindt. Vergeet niet de lekkerste thee klaar te zetten. Je moeder kan er zeker weten van genieten!
Leuk weetje: een high-tea is van oorsprong een maaltijd die rond 18:00 uur gegeten wordt in Engeland, maar de Nederlandse variant vindt dus al plaats rond het middaguur!

Leg jullie herinneringen vast

Verras jouw moeder met een mooi fotoboek! Leg hierin alle mooie herinneringen vast die jullie samen hebben. Natuurlijk kan je ook een slinger maken met de leukste momenten van jou en je moeder. Speciaal voor Moederdag is er nu ook de hartjes fotoslinger, met speciale hartvormige foto’s. Hiermee krijgt de gehele fotoslinger nog meer uitstraling en kan je echt laten zien hoeveel je van moeder houdt! Liever een meer ingetogen cadeau? Maak dan een envelop vol met hartjes met jullie mooiste herinneringen samen. Met onze actie krijg je ook nog eens 20% korting op al onze producten!

Dagje uit

Iets samen doen is misschien nog wel leuker dan een cadeautje krijgen. Neem je moeder mee voor een uitgebreide dag shoppen, de bioscoop of naar een theatervoorstelling bijvoorbeeld. Een beetje tijd samen wordt vaak ontzettend gewaardeerd door onze moeders. Lukt het niet op de dag zelf? Maak dan zelf een leuke persoonlijke tegoedbon voor jullie uitje samen!

Bloemen

Misschien wel het meest voor de hand liggende cadeau voor Moederdag: bloemen. Niet heel erg origineel, althans op het eerste gezicht. Probeer een creatieve draai te geven aan het mooie bosje dat je voor je moeder meeneemt. Ga ten eerste naar een bloemist en stel je eigen, unieke boeket samen. Denk na over wat ze mooi vindt en voeg een zelfgeschreven kaart toe. Je kan nog een stapje verder gaan met bijvoorbeeld mooie linten of lampjes. Moeders houden van zelfgemaakte cadeaus, dus gebruik je fantasie!

Persoonlijke sieraden

Ook sieraden zijn misschien een van de eerste dingen waar je aan denkt als je een cadeautje voor je moeder zoekt. Maak het daarom persoonlijk: sieraden met je eigen initialen voor je moeder, naam of een persoonlijke boodschap. Er zijn vele websites die de mogelijkheid aanbieden om je sieraden te laten graveren, in verschillende prijs/kwaliteit segmenten. Zo heeft My Jewellery veel keus op het gebied van sieraden speciaal voor moederdag. Bijenkorf heeft ook een mooie selectie, en de collectie van Anna + Nina vinden wij ook erg leuk! Welke winkel je ook bekijkt, een mooie effen sieraad hebben ze altijd. Je kan vervolgens bij de plaatselijk juwelier een persoonlijk boodschap erin laten zetten.

Een handje helpen

Soms is iets geven helemaal niet nodig. Bied bijvoorbeeld aan om te helpen met wat huishoudelijke taken. Heeft ze die niet (of deed je dit altijd al)? Bied dan aan om lekker voor haar te koken op Moederdag. Ga met de familie uitgebreid eten en breng samen de dag door. Met mooi weer kun je ook nog eens heerlijk buiten zitten en kan je moeder echt ontspannen terwijl jij het zware werk doet.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen