De leukste dieren foto´s vereeuwigen op een wanddecoratie
02 oktober 2018 
in Blog

De leukste dieren foto´s vereeuwigen op een wanddecoratie

Een dier op de foto vastleggen blijft lastig. Een dier blijft niet zomaar stilzitten om te poseren voor een foto. Ze zijn vaak beweeglijk en doen lekker waar ze zelf zin in hebben. Met huisdieren is het misschien nog wat makkelijker. Maar als jij van een natuurwandeling houdt en dan hoopt wat dieren te spotten, is het geluk hebben. En dan snel de camera erbij pakken om het beestje zo mooi mogelijk vast te leggen. Hoe doe je dit nou het beste? En als je eenmaal een mooie dierenfoto hebt, op wat voor wanddecoratie laat je dit dan afdrukken? Lees hieronder wat tips en trucs!

Dieren fotograferen

Bewaar vooral de rust. Het heeft geen zin om ongeduldig te gaan knippen met je vingers of te gaan roepen. Je huisdier merkt dan waarschijnlijk je wat mindere humeur en gaat dan vast niet mee werken. Heb dus wat geduld en laat je huisdier rustig rondlopen, vliegen of zwemmen en wacht op het juiste moment. Je huisdier voelt zich op zijn gemak thuis, dus er komt vast een moment dat je huisdier even lekker ergens gaat zitten. Maak dan snel een foto, want voor je het weet is het moment voorbij en is je huisdier alweer aan de wandel!

Lees ook: Test hier welke fotowand het beste bij jou past

Dieren in de natuur fotograferen

Hierbij moet je best wat geluk hebben. Je weet nooit of en hoeveel dieren je gaat zien als je naar buiten gaat. Neem een camera mee waarmee je flink kunt inzoomen. Zo bewaar je afstand tussen jou en de dieren en schieten ze minder snel weg. De meeste dieren zijn vroeg in de ochtend of vroeg in de avond op pad. Grotere kans om ze dan te spotten dus.

Maak van je dieren foto´s een wanddecoratie

Een dieren foto ophangen in een kamer, geeft gelijk een goede sfeer af. En als je eenmaal wat mooie foto´s hebt gemaakt wil je deze natuurlijk met trots ophangen aan de muur.  Laat de foto´s afdrukken op verschillende soorten materialen. Er zit voor elke smaak en type woon inrichting wel wat bij. Zo kun je jouw dieren foto laten afdrukken op hout, aluminium, plexiglas of op canvas. Maak er een mooie collage van en plaats de best gelukte foto´s bij elkaar.

Benieuwd geworden naar de verschillende soorten wanddecoraties? Of wil je toch liever een fotoboek laten maken? Bekijk deze dan snel op onze site!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen