Maak een toffe fotocollage met wanddecoratie!
19 juli 2018 
in Blog

Maak een toffe fotocollage met wanddecoratie!

Als je houdt van foto´s maken herken je het vast wel: je vindt er een aantal ´de mooiste´. Het is dan lastig om een keuze te maken over welke je laat afdrukken. Gelukkig bestaat hier een mooie oplossing voor: maak een fotocollage! Hierbij kies je ervoor om meerdere foto´s bij elkaar op te hangen. Zo geniet je van al je mooie foto´s. Maar hoe pak je het maken van een fotocollage aan? Hoe doe je de voorselectie? En wat zijn de materiaalkeuzes waarop je jouw foto´s laat afdrukken? Hieronder lees je wat tips voor hoe je een fotocollage met wanddecoratie kunt maken. Daarna kun je vast met een goed idee aan de slag!

Lees ook: geef je huis een interieur boost

 

Kies de foto´s uit

De eerste stap is de keuze van de foto´s. Wil je foto´s van die ene vakantie? Of van dat ene dagje uit? Deze passen natuurlijk perfect bij elkaar. Kies ook eens voor foto´s die niet van dezelfde dag of vakantie zijn, maar die wel dezelfde kleurstelling hebben. Kies bijvoorbeeld om alleen zwart-witfoto´s te laten afdrukken. Zo behoud je toch hetzelfde thema.

Leg je foto´s uit

Het is lastig om goed in je hoofd te krijgen hoe de foto´s bij elkaar staan. En dan wordt het in je hoofd al helemaal lastig als je dit dan toch weer even wilt wijzigen. Leg daarom je foto´s eerst uit op de grond. Beslis de compositie van de foto´s en de ruimte die je tussen de foto´s wilt laten. Bekijk ook waar je ze wilt gaan ophangen. De kleur van de muur speelt namelijk ook een rol in je keuze.

Kies voor verschillende formaten wanddecoraties

Je kunt natuurlijk kiezen voor hetzelfde formaat foto´s. Maar het staat ook leuk om wat verschillende formaten door elkaar te gebruiken. Dit is weer eens wat anders en geeft een speels effect. Gegarandeerd dat het geen saaie fotocollage wordt!

Wanddecoraties met verschillende materialen

Werk met verschillende materialen. Bij Het Fotoalbum kun je kiezen uit canvas, hout, plexiglas en aluminium. Combineer niet te veel wanddecoraties met elkaar. Kies er bijvoorbeeld voor om hout te combineren met aluminium. Dat ziet er tof uit samen! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om dezelfde soort wanddecoratie te gebruiken, maar voor diegene die net wat meer wil is het combineren van verschillende wanddecoraties, zeker een leuk idee!

Heb jij al volop ideeën? En kan je niet wachten om te gaan beginnen? Bekijk dan snel wat onze keuzes zijn aan wanddecoratie.

 

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen