Met deze tips zet je je huisdier op zijn mooist op de foto
24 september 2018 
in Blog

Met deze tips zet je je huisdier op zijn mooist op de foto

Huisdier fotograferen tips

Wil je jouw geliefde viervoeter, cavia of goudvis goed op te korrel zetten? Dat is nog een behoorlijke opgave. Het stil laten zitten, in de camera kijken en vanaf het juiste punt fotograferen is nog een heel project met bewegelijke dieren. Hoe je de kiekjes van jouw huisdieren optimaal voor elkaar krijgt? Dat kan met de volgende fotografie tips voor huisdieren. Zo word je huisdier fotograferen een eitje.

Van boven of van onder; kies de juiste positie

De positie kan je foto maken of breken, zeker wanneer het gaat om huisdieren fotografie. Van bovenaf lijkt alles niet alleen kleiner, maar ook direct een stuk schattiger. Wil je jouw labrador op z’n allerliefst op de foto? Maak dan de foto van bovenaf voor een lieflijk effect. Dit werkt ook goed bij konijnen en katten. Wil je juist jouw huisdier een imposante uitstraling geven? Dan kun je het beste van onderaf fotograferen. Geef jouw teckel een hiërarchische uitstraling door de foto van onderen te nemen. Dit werkt erg komisch bij kleine dieren. Probeer het bijvoorbeeld bij jouw hamster of puppy.

Afleiding

Het moeilijkste is misschien wel om jouw huisdier stil te laten staan voor de foto. Je kunt niet, zoals bij mensen dat geval is, ze laten poseren en klikken maar met de camera. Met de juiste afleiding kun je jouw huisdier in de beste fotografie positie krijgen. Gebruik bijvoorbeeld een piepspeeltje of iets lekkers om niet alleen de aandacht te krijgen, maar ook de beste foto’s. Laat jouw knaagdieren op iets knagen en zorg dat de kat iets heeft om mee te spelen voor de leukste foto’s.

Lees ook: 8 tips voor de mooiste portretfotografie

Focus

Wat wil je precies in beeld hebben? Het is belangrijk dat je weet waar de focus moet liggen. Wil je jouw hond in een drukke omgeving op de foto zetten? Dan kan de foto al gauw rommelig worden. Zorg dat je de juiste focuspunten in beeld hebt voor de beste foto. Door het diafragma zo in te stellen dat de achtergrond wordt geblurd, krijg je de beste foto’s van jouw huisdier. Focus op het huisdier en laat de achtergrond geen rol spelen.

Wat te doen met de foto’s

Wanneer je een prachtige foto geschoten hebt van jouw hamster, kitten of cavia, dan wil je daar natuurlijk ook een mooi plekje voor geven. Je kunt de foto’s simpelweg inlijsten en in de kamer zetten of ophangen, maar wat nodig leuker is, is om echt wat met de foto’s te doen. Maak bijvoorbeeld een fotoalbum van de huisdierfoto’s of een fotoslinger. Wil je de foto van jouw huisdier een prominent plaatsje geven in huis? Laat deze foto dan afdrukken op canvas. Zo wordt het direct een kunstwerk an sich.

Bewegelijke huisdieren op de foto zetten? Dat is topsport. Door te oefenen en veel te proberen kun jij jouw huisdieren prachtig op de foto zetten. Maak gebruik van afleiding en zoek de beste positie om een foto te maken. Heb je een prachtig plaatje geschoten? Tover de foto dan om in een uniek product of kunstwerk.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen