De mooiste wanddecoraties bij Het Fotoalbum
12 februari 2018 
in Blog

De mooiste wanddecoraties bij Het Fotoalbum

Heb jij een lege muur in huis waar je wat op zou willen hangen, maar kan je geen mooi schilderij vinden? Niet getreurd! Er is een grote kans dat jouw computer vol staat met mooie foto’s. Kies de mooiste foto en maak hier een wanddecoratie van! Zo heb jij een mooi, uniek en persoonlijk product aan de muur hangen. Ben je benieuwd wat voor wanddecoraties er allemaal zijn? Wij hebben alle opties voor jou op een rijtje gezet.

Wanddecoratie op aluminium

Wil jij graag een mooie wanddecoratie kopen voor aan de muur, maar wel op bijzonder materiaal? Dan zijn wanddecoraties van aluminium iets voor jou! Je kunt jouw favoriete foto namelijk laten drukken op een aluminium dibond plaat. Aluminium heeft een stoere en industriële look. Het is een sterk maar licht materiaal, hierdoor is het makkelijk aan de muur te hangen en wordt jouw foto ook niet te zwaar.

Mogelijkheden aluminium

Wanneer jij ervoor kiest jouw wanddecoraties af te laten drukken op aluminium dan heb je een aantal mogelijkheden, je kunt namelijk kiezen tussen wit of geborsteld aluminium. Geborsteld aluminium heeft echt een industriële look. De afbeelding op het aluminium is hierbij meteen op het ruwe geborstelde aluminium gedrukt. De plekken die normaal wit zijn op je foto, zijn nu dus van geborsteld aluminium. Doordat het aluminium geborsteld is, krijgt je foto ook een geborsteld effect en zal deze dus niet haarscherp zijn. Wil je toch liever een scherpere foto? Kies dan voor wit aluminium.

Op wit aluminium word je foto haarscherp en helder afgedrukt. Aluminium kan heel glad gemaakt worden waardoor alle details in je foto mooi zichtbaar naar voren komen. De foto wordt op een witte ondergrond gedrukt en deze ondergrond is weer op het aluminium gedrukt. Het voordeel hiervan is dat alle kleuren op jouw foto heel mooi en scherp overkomen. Wil je dus liever een foto met alle details haarscherp in beeld? Kies dan voor wit aluminium. Wil je liever een meer stoere en industriële look? Kies dan voor geborsteld aluminium.

Goed om te weten over aluminium

Wat goed is om te weten ìs dat wanneer jij jouw foto laat afdrukken op aluminium je deze dan niet buiten kunt ophangen. Het materiaal gaat buiten namelijk snel in kwaliteit achteruit. Zorg er dus voor dat je binnen een mooi plekje hebt om jouw foto op te hangen. Verder is het handig om een ophangsysteem bij jouw aluminium foto te bestellen. Dit is een aluminium plaatje met twee afstand houders en een beugeltje. Dit ophangsysteem is volledig onzichtbaar, waardoor jouw aluminium foto een mooi zwevend effect krijgt.

Aluminium foto bestellen?

Wil jij graag een aluminium wanddecoratie bestellen? Dat kan heel makkelijk, ontwerp jouw wanddecoraties in de onlinesoftware van Hetfotoalbum.nl kies jouw formaat en bestel!

De aluminium wanddecoraties zijn te bestellen vanaf €21,-

Wanddecoratie op plexiglas

Wil je liever iets anders dan aluminium? Dan kun je ook kiezen voor een wanddecoraties van plexiglas. Plexiglas is een doorzichtige plaat dat veel sterker (en lichter) is dan gewoon glas. De kleuren van een foto komen heel mooi helder en scherp uit op plexiglas. Vandaar ook dat dit een perfect materiaal is voor een mooie wanddecoratie.

Zo wordt jouw wanddecoratie gedrukt op plexiglas

Wanneer jij ervoor kiest om jouw wanddecoratie af te laten drukken op plexiglas dan wordt jouw foto aan de achterkant van het plexiglas gedrukt. Dit gebeurt omdat op deze manier het licht beter gebundeld wordt en de contrasten en kleuren het scherpst worden.

Extra opties voor jouw wanddecoraties op plexiglas

Net als bij wanddecoraties van aluminium, zijn er bij een wanddecoraties van plexiglas verschillende mogelijkheden. Je kunt namelijk kiezen voor transparant of wit plexiglas. Wanneer jij voor wit plexiglas kiest krijg je een heldere afdruk met veel contrast, een mooie scherpe foto dus. Maar wil je eens iets anders? Dan kun jij ook kiezen voor transparant plexiglas. Wanneer je jouw foto laat afdrukken op transparant plexiglas, worden de witte elementen in jouw foto transparant. Hierdoor komt er meer diepte in jouw foto.

Ben jij overtuigd en wil jij jouw wanddecoratie laten afdrukken op plexiglas?

Download dan de onlinesoftware hier en begin met het ontwerpen van jouw wanddecoratie. Goed om te weten is dat een wanddecoratie op plexiglas ook buiten opgehangen kan worden. Plexiglas is namelijk erg goed bestand tegen het Nederlandse weer!

Wanneer jij jouw wanddecoratie op plexiglas ontworpen hebt en je klaar bent om deze te bestellen, kun je er nog voor kiezen hier een ophangsysteem bij te bestellen. Dit ophangsysteem zorgt ervoor dat jouw wanddecoratie een klein stukje van de muur hangt, zo lijkt het net op jouw foto zweeft.

De wanddecoraties op plexiglas zijn te bestellen vanaf €25,-.

Wanddecoraties op canvasWanddecoratie op canvas

Een wanddecoratie van canvas is de meest bekende wanddecoratie die er is. Een canvas wordt gebruikt om te schilderen, maar je ziet het ook steeds vaker als wanddecoratie waar een mooie foto op is gedrukt.

Mogelijkheden bij een wanddecoratie op canvas

Een foto laten afdrukken op canvas is erg mooi als wanddecoratie voor jezelf, maar ook om cadeau te geven. Heb jij een mooie foto van iemand die binnenkort jarig is? Geef hem of haar dan een foto op canvas cadeau. Jouw foto wordt eerst op het canvas doek geprint en hierna wordt dit doek gespannen over een houten frame. Zo heb jij een mooie foto voor aan de muur!

Een lijst om jouw canvas wanddecoratie

Vind jij het mooi om een lijst om jouw canvas doek te hebben? Dat kan! Wanneer je hiervoor kiest krijg je meer het idee van een foto in een lijst aan de muur. Maar dan net wat specialer. Deze lijst kun jij bij jouw bestelling bestellen en is te kiezen in de kleuren hout, wit en zwart.

Overtuigd?

Ben jij overtuigd en wil jij jouw foto laten afdrukken op een canvas doek en gebruiken als wanddecoratie? Dan kan je heel makkelijk beginnen met jouw canvas wanddecoratie te ontwerpen via de onlinesoftware van HetFotoalbum.nl.

De canvas wanddecoraties zijn al te bestellen vanaf €13,-.

Wanddecoratie op hout

Een wanddecoratie van hout is iets wat erg uniek is! Jouw foto op een natuurproduct, dat is wel heel bijzonder. Doordat hout een natuurproduct is, ziet jouw wanddecoratie er nooit hetzelfde uit. Zelfs als je twee dezelfde foto’s besteld, zien deze er waarschijnlijk allebei anders uit. Dat is het bijzondere van een wanddecoratie van hout. Een wanddecoratie van hout heeft een rustieke uitstraling, is duurzaam en geschikt voor binnen en buiten! Je kunt jouw wanddecoratie dus ook buiten (onder een afdakje) ophangen wanneer je kiest voor hout.

Mogelijkheden voor jouw wanddecoratie op hout

Als jij ervoor kiest jouw foto af te drukken op hout, kom je voor een aantal keuzes te staan. Allereerst is er de keuze tussen verschillende houtsoorten. Wanneer jij kiest voor een wanddecoratie van hout kun je namelijk kiezen tussen vurenhout, ayoushout en multiplex. Al deze houtsoorten hebben een eigen unieke uitstraling, daarom is de houtsoort erg belangrijk voor de uitstraling van jouw wanddecoratie.

Vurenhout

Vurenhout is gemaakt van het hout van de fijnspar. Dit is een bleke en lichte houtsoort met een grove tekening. Vurenhout is echter wel alleen geschikt om binnen op te hangen, omdat deze houtsoort niet zo goed tegen vocht kan. Een wanddecoratie van vurenhout wordt gedrukt op verschillende planken. Om de 10 centimeter komt er daarom een naad op jouw foto, hierbij kun jij zelf kiezen of je de lijnen horizontaal of verticaal zou willen.

Ayoushout

Een andere mogelijkheid is om jouw foto af te laten drukken op ayoushout. Ayoushout is een gladde en harde houtsoort. Dit hout heeft weinig nerven en hierdoor krijgt jouw foto een egaler resultaat dan wanneer je deze op vurenhout zou laten afdrukken. Ayoushout kan goed tegen vocht en hierdoor is deze wanddecoratie dan ook zeer geschikt voor buiten. Ook bij de Ayoushout planken zit er om de 10 centimeter een naad, echter zal deze wel kleiner zijn dan bij de wanddecoratie van vurenhout.

Multiplex

Tot slot is er nog de wanddecoratie van multiplex. Multiplex bestaat uit dunnere houtlagen die met lijm aan elkaar bevestigd zijn. Op deze manier krijg je uiteindelijk een dikke en stevige plaat. Je foto laten afdrukken op multiplex is de meest voordelige en betaalbare manier om een foto af te laten drukken. Een wanddecoratie van multiplex heeft geen naden, dus je krijgt een egale afdruk zonder naden.

Wat je moet weten bij een wanddecoratie van hout

Als je kiest voor een wanddecoratie op hout, moet je een paar dingen weten. Niet elke houtsoort kan goed tegen water en daarom is het belangrijk om van te voren te beslissen of jij jouw wanddecoratie binnen of buiten wil ophangen. Wil jij jouw foto buiten ophangen? Kies dan voor Ayoushout, deze houtsoort kan het beste tegen water. Hang hem wel onder een afdakje, want erg veel regen vindt ook deze houtsoort niet heel lekker. Ook is het belangrijk om te weten dat hout een natuurlijke werking heeft. Hout kan krimpen en uitzetten, dit heeft te maken met de luchtvochtigheid in de ruimte. Hou er dus rekening mee dat wanneer je voor een wanddecoratie van hout kiest, er naar verloop van tijd kleine veranderingen kunnen komen in je foto.

Mogelijkheden voor een wanddecoratie van hout

Als je een wanddecoratie op hout besteld, heb je de mogelijkheid om voor aanvullende mogelijkheden te kiezen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om je plank voor het afdrukken van de foto een whitewash-behandeling te geven. Deze behandeling zorgt ervoor dat jouw foto een neutralere kleur krijgt, waardoor hij beter tot zijn recht komt. Ook kun jij bij het afdrukken van jouw foto op vurenhout en ayoushout zelf kiezen of jij de planken horizontaal of verticaal wil hebben. Dit betekent dat je kiest of je horizontale of verticale nerven in jouw foto wil. Als laatst kan je nog een ophangbeugel bij jouw houten wanddecoratie bestellen. Deze ophangbeugel zorgt ervoor dat jouw wanddecoratie strak tegen de muur hangt.

Een wanddecoratie van hout is te bestellen vanaf €16,-.

Het bestelproces

Ben jij eruit van welk materiaal jij jouw wanddecoraties wil hebben? Dan begint het bestelproces. Download de onlinesoftware van Het Fotoalbum en kies hier voor wanddecoraties. Vervolgens kies jij op wat voor materiaal jij jouw wanddecoraties wil. Je upload jouw foto en zorgt ervoor dat deze perfect op jouw wanddecoraties zit. Tot slot kies je nog voor eventuele aanvullingen zoals een lijst of ophangsysteem, hierna ben je klaar! Binnen een paar dagen heb jij jouw wanddecoraties aan de muur hangen.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen