Tips voor het decoreren van je huis met wanddecoratie
19 augustus 2019 

Tips voor het decoreren van je huis met wanddecoratie

Inspiratie nodig voor mooie wanddecoratie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wanddecoratie zorgt voor sfeer en uitstraling in een ruimte. Wat is er nu leuker dan je muur op te fleuren met een van je mooiste herinneringen.

 

Tip 1 Plek

Neem rustig de tijd om te beslissen waar je je wanddecoratie wilt plaatsen. Als het er eenmaal hangt, zult je het niet snel weer verplaatsen. Daarom is het belangrijk dat je iets kiest waar je niet snel op uitgekeken bent.

 

Tip 2 Materiaal

Kijk goed naar je interieur voordat je een materiaalsoort kiest. Bij Het Fotoalbum kun je kiezen uit vier soorten materialen: hout, canvas, aluminium en plexiglas. De één houdt van strak en modern en één ander kiest voor een wat speelsere look.

De meest bekende vorm om je foto af te drukken is op canvas. Hierbij wordt de foto afgedrukt op een canvasdoek en vervolgens gespannen over een houten frame. Bij deze variant kun je er zelfs nog voor kiezen om de foto in te laten lijsten in een baklijst.

Voor een robuuste uitstraling is hout een goede optie. Je kunt kiezen tussen de houtsoorten: Multiplex, Vurenhout en Ayoushout. Iedere houtsoort heeft zijn eigen uitstraling, voor ieder wat wils.

Liever een industriële uitstraling? Dan is aluminium perfect voor jou! Kies voor wit of geborsteld aluminium. Met deze manier haal je de heldere kleuren van je foto extra op!

De laatste optie, maar zeker niet de minste, is plexiglas. Voor een intense kleurintensiteit, diepte en details in je foto is dit het ideale materiaalsoort. Laat de kleuren van je interieur terugkomen in de foto. Zo zorg je voor een mooi geheel.

 

Tip 3 Formaat

Belangrijk is het formaat. Zorg dat je zowel aan de rechter- als de linkerzijde minimaal 30 centimeter vrijhoudt. Maar zorg er ook voor dat de wanddecoratie niet te klein is. Bij een te klein formaat valt het in het niets en dat zou zonde zijn!

Kies voor een liggend, staand of vierkant exemplaar. Net wat bij jouw interieur past!

Extra tip: niet helemaal zeker van het formaat? Plak met schilders tape het gewenste formaat op de wand. Kijk vanaf een afstand of dit is wat je wil.

 

Tip 4 Mooiste herinnering

Wanddecoratie is smaakgevoelig. In ieder huis zie je dan ook ander stuk aan de muur. Kies een mooie herinnering die niet gaat vervelen en die bij de kleuren van je inrichting passen past.

 

Meteen aan de slag? Begin hier met het uitkiezen van welk materiaal!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen