Herfst activiteiten

8 herfstactiviteiten die jij gedaan moet hebben!


1. Maak een herfstkrans voor aan de deur

Kerstkransen kennen we allemaal. Misschien maak jij er ieder jaar wel eentje zelf? Als je een wilgenkrans als basis gebruikt, kun je deze ieder jaar weer opnieuw gebruiken.  Mocht je niet het type zijn om zelf een herfstkrans te maken, kun je er uiteraard ook eentje kant-en-klaar kopen. Bloemisten en tuincentra hebben er altijd wel een paar liggen!


2. Eet of drink iets lekkers met pompoen

Ik had je al gewaarschuwd: deze blog heeft een zeer hoog pompoengehalte. Op de één of andere manier krijg ik van pompoenen gewoon een onwijs cozy herfstgevoel. Pompoenen zijn natuurlijk niet alleen mooi ter decoratie, ze zijn ook nog eens eetbaar! En hoewel ze tegenwoordig het hele jaar door te krijgen zijn, zijn ze in het najaar toch wel op hun lekkerst. Ik geef toe, je moet wel van de smaak houden. Een paar dingetjes die je zou kunnen maken met pompoen:

 

Een pumpkin spiced koffie (of haal er eentje bij de Starbucks)

Pompoen-kastanjesoep

Mini pumpkin spice maple taartjes

Een pompoen cheesecake met speculaasbodem


3. Ga naar een wijnfestival of Oktoberfeest

Eind september vinden de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek plaats. Drie dagen lang kun je daar proeven alles wat met wijn te maken heeft beleven. Er is een internationale wijnmarkt met meer dan 300 verschillende soorten kwaliteitswijnen van over de hele wereld. Er zijn wijnworkshops, open wijngaarden en je kunt genieten van lekkere gerechtjes. Meer een bierliefhebber? Voor een gezellig Oktoberfest hoef je niet meer de grens naar Duitsland over! In Sittard (Limburg) vindt ieder jaar het grootste najaarsfeest van het Zuiden plaats. Zes dagen lang kun je er een grote kermis bezoeken en feest vieren op één van de vier feestpaviljoens.


4. Breng je huis in herfstsferen

Met Kerst pakken we volop uit als het gaat om versieren. Maar steeds meer mensen beginnen gewoon al wat eerder en brengen eind september / begin oktober het huis in herfstsferen. Hier op Christmaholic vind je allerlei blogjes met versierideetjes voor het najaar. Zoals deze pompoen met succulentjes erop. En wat te denken van deze herfstbladeren met glitter of pompoenen van fluweel. Dit jaar komen er vast nog een paar decoratie-ideeën bij!


5. Vier Thanksgiving (of Halloween)

Ieder jaar op de laatste zondag van de maand gaan Robert en ik naar onze vrienden Arvid en Christina. Christina is Amerikaanse en zij viert daarom natuurlijk Thanksgiving! Ieder jaar eten we dezelfde heerlijke gerechtjes en ik kijk er alweer het hele jaar naar uit. Waarom zou jij geen herfsttraditie beginnen waarin je lekker kookt en eet met vrienden en familie? Het hoeft geen Thanksgiving te heten natuurlijk. Ook leuk: organiseer een Halloween-verkleedfeestje. Met natuurlijk allerlei creepy decoraties en dito hapjes erbij. Ook al zijn het feestjes uit Amerika: elke reden voor een feestje is een goede reden, vind ik.


6. Ga picknicken tussen de herfstbladeren

Dit is een romantisch ideetje! Wordt het een mooie zonnige herfstdag? Neem dan wat lekkere hapjes en drankjes mee en een picknickkleed en ga met je vriend(in), man of vrouw naar een prachtige plek in de natuur. Picknicken midden tussen de herfstbladeren terwijl de najaarszon je gezicht verwarmt… als dat niet romantisch is, dan weet ik het ook niet! Dit is echt een traditie om dit jaar te beginnen samen met de persoon die jou lief is.


7. Maak een herfstwandeling

Deze had je vast al wel bedacht, maar hij kon gewoon niet ontbreken aan dit blogje: een herfstwandeling maken. Als het een mooie nazomerdag is, wandel dan eens over de hei. Die staat in september in volle bloei! Is het al wat later in het jaar? Dan is het bos waar alle blaadjes van kleur veranderen the place to be. De ANWB heeft 5 prachtige routes voor herfstwandelingen uitgestippeld. En verder zijn er in Nederland prachtige tuinen om tijdens dit seizoen te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Japanse tuin in Den Haag (maar twee weken open in oktober). Ook de Kasteeltuinen in Arcen zijn een prachtige hotspot in de herfst.

 

8. Ga knutselen met spulletjes uit het bos

En terwijl je door het bos wandelt, raap je natuurlijk allerlei mooie dingen! Denk aan dennenappels, eikeltjes en kastanjes. Maar ook mooie herfstbladeren die je kunt drogen en versieren. Hier op de blog staan allerlei knutselideetjes voor het najaar. Om zelf of samen met je kinderen te maken. 

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen