Hoe vier je carnaval in tijden van een pandemie?
12 februari 2021 
in Blog

Hoe vier je carnaval in tijden van een pandemie?

Ben jij een echte carnaval liefhebber en baal je ervan dat je het dit jaar niet groots kan vieren? Wij hebben de oplossing om carnaval leuk thuis te kunnen vieren in tijden van een pandemie.

Slingers

Carnaval is altijd een gezellig feest en dus moet je als eerste de gezellige sfeer in huis halen. Slingers ophangen is altijd een goed idee, maar hoe leuk is het om zelf slingers te maken met persoonlijke foto’s? Maak een mooie fotoslinger van HetFotoalbum.nl met foto’s van gezellige feestjes met vrienden om hun er toch bij te hebben op deze dag. Geef deze slinger een mooie plek in je woonkamer en vier feest met mooie herinneringen.

Kostuums

Bij carnaval horen natuurlijk kostuums. Heb je al enig idee hoe je dit jaar verkleed wil gaan? Bestel je set online of wellicht kan je hem zelf maken. Verkleed samen met je gezin en haal het carnaval in huis. En vergeet natuurlijk niet deze kostuums te fotograferen, houdt bijvoorbeeld een fotoshoot in het thema van carnaval.

Drankjes en dansjes

Muziek kan niet ontbreken bij dit gezellig feest thuis. Maak zelf een leuke play list met je favoriete carnavals liedjes en speel deze af op een muziek box. Dans, zing mee en geniet van de beste carnavals hits.

Ben je 18+? Dan is het drinken van een lekker biertje of wijntje ook niet te missen. Maak er vooral een gezellig feestje van zoals je dat normaliter massaal op straat zou doen. Ben je nog geen 18 jaar of ouder? Dan kun je wellicht zelf alcohol vrije cocktails maken of lekkere sapjes om wat lekkers te kunnen drinken tijdens dit feest, de zogeheten ‘mocktails’!

Lekker eten wil iedereen wel, haal lekkere snacks in huis, zet de frituurpan aan of maak zelf de lekkerste hapjes om te kunnen eten. Zo maak je er toch wat lekkers van.

Gezelschap

Ben je nou gewend om carnaval met een grote vriendengroep te vieren en kan je dat dit jaar niet doen? Wij hebben de oplossing. Veel meetings gaan tegenwoordig via teams of zoom, waarom organiseer je geen online teams meeting met je vrienden? Verkleed allemaal, speel tegelijkertijd dezelfde playlist af en geniet alsnog samen van dit gezellige weekend.

Iets anders leuks om te doen tijdens carnaval is het spelen van spelletjes. Denk aan bordspellen of misschien twister? Zelf kan je er nog een twist aan geven door de verliezer bijvoorbeeld een liedje te laten zingen.

Zo zie je maar dat er ondanks de pandemie genoeg mogelijkheden zijn om van carnaval dit jaar toch een leuke feestdag te maken. Wij geven als laatste tip mee om veel foto’s te maken tijdens dit weekend. Hoe leuk is het namelijk om van deze leuke foto’s later een fotoboek te maken om terug te kunnen kijken hoe je carnaval toch leuk gevierd hebt in tijden van een pandemie. Maak er iets bijzonders, gezelligs en feestelijks van en ontwerp daarna jouw unieke pandemie carnaval fotoboek.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen