Instagramwaardige plekken in Alkmaar
28 december 2020 

Instagramwaardige plekken in Alkmaar

Van voetbalstadion tot concertzaal, van uniek historisch museum tot stadspark: Alkmaar heeft het allemaal. De stad wordt vaak overgeslagen wanneer men aan een stedentrip denkt, maar eigenlijk is dat heel raar. Alkmaar is juist een veelzijdige plek, die bovendien erg fotogeniek is. Hier een aantal instagramwaardige plekken!

Betaalbaar weekendje weg

Op zoek naar mooie, nieuwe plekken om foto’s te schieten. En ben je sowieso wel toe aan een weekendje weg? Denk dan eens aan de kaasstad in de kop van Noord-Holland. Je bent er echt even uit in deze vrolijke omgeving, waar het leven niet zo duur is als in bijvoorbeeld Amsterdam. Je bespaart al een hoop geld met goedkoop boodschappen doen, veel recyclen, energieleveranciers vergelijken en zuinig rijden, maar ook voor een weekendje in Alkmaar betaal je niet de hoofdprijs. Parkeren, horeca en winkels zijn niet schreeuwend duur. Daarnaast is bijna alles op loopafstand. Je hoeft niet op reis te gaan om foto’s van mooie plekken te kunnen maken.

Stadion, Accijnstoren en Victoriepark

Al op de A9 bij Akersloot zie je het AZ-stadion opdoemen. Stadionfoto’s zijn populair op Instagram. Probeer hier daarom een unieke foto te maken. Na het AFAS Stadion rijd je het centrum in via de bierkade met de prachtige Accijnstoren, en richting de Friesebrug naar het Victoriepark.

Victorie in Alkmaar

Over victorie gesproken: als je bij het gelijknamige poppodium een concert of feestje kunt meepikken, moet je dat doen! Op het dakterras maak je mooie foto’s van de skyline van de stad. De grote letters V-I-C-T-O-R-I-E bovenop het pand worden eveneens vaak gefotografeerd. In Alkmaar wordt het woord vaak gebruikt omdat ze er apetrots zijn op de overwinning op de Spanjaarden in de Tachtigjarige Oorlog.

Binnenstad

De binnenstad is een walhalla voor shoppers, maar ook voor fotografen. Vooral de pittoreske Oude Stad is schitterend en heeft veel hippe eettentjes en boetiekjes. Aan het ene uiteinde van de Hekelstraat bevindt zich de Platte Stenenbrug, waar je op het terras kunt plaatsnemen. Aan de andere kant kom je via het Fnidsen bij de majestueuze Waagtoren. Hier, op het Waagplein, wordt op vrijdagmorgen in het zomerseizoen de beroemde Kaasmarkt gehouden en schiet je de ene superfoto na de andere.

Parken

Ontspannen en intussen wat groenere platen schieten doe je in één van de parken die de stad rijk is. Het al genoemde Victoriepark, het Kennemerpark met de statige herenhuizen en de Singel: Alkmaarders gaan op zonnige dagen naar de supermarkt om wat lekkers te scoren en ploffen dan in het malse gras aan het water neer. Wandelend langs deze singelgracht loop je vanzelf tegen de voor Alkmaar symbolische Molen van Piet aan. Ontdek zelf nog meer mooie plekjes en laat je verrassen.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen