Het jaar in vogelvlucht: een fotoboek maken doe je samen
27 december 2016 
in Blog

Het jaar in vogelvlucht: een fotoboek maken doe je samen

Zoals ieder jaar, horen we ook nu weer de welbekende zin voorbij komen: ‘het jaar is voorbij gevlogen’. En zo is het maar net, voordat je het weet is het alweer oud en nieuw. De hoogste tijd om eens stil te staan bij alle mooie, en wellicht minder mooie, momenten die je het afgelopen jaar meegemaakt hebt. Om alle herinneringen vast te houden, voeg je de foto’s die je het afgelopen jaar gemaakt hebt samen in een fotoboek. En dat is een leuke klus, als je onderstaand stappenplan volgt.

Maak er een gezellige avond van

De mooie momenten afgelopen jaar heb je vast niet allemaal alleen meegemaakt. Extra leuk dus om samen met je vrienden terug te blikken op, wat hopelijk, een fantastisch jaar was. Maak je dus gereed voor die vrijdagavond, haal lekker hapjes en drankjes in huis en vertel iedereen dat ze alle foto’s moeten meenemen die ze hebben. De meesten hebben dit natuurlijk wel op hun smartphone, die ze vast niet thuis vergeten, maar sommigen hebben een echte paparazzo in hun midden. Verzamel dus alle foto’s zodat je een mooie berg hebt om uit te kiezen.

Leuke activiteit voor de feestdagen

Ben je de standaard spelletjes van rummikub, klaverjassen en schaken even zat tijdens de feestdagen? Dan is terugblikken op het afgelopen jaar door met zijn allen een fotoboek te maken, echt geen slecht idee. Sluit de laptop aan op de televisie, en ga samen aan de slag met het creëren van een gedenkwaardig jaar. Gooi champagne, een oliebol en andere lekker dingen in de mix en je hebt gegarandeerd de gezelligste feestdagen sinds tijden.

Pocketfotoboek: leuk om te delen

Waarom zou je dan kiezen voor een pocketfotoboek? En niet voor een ‘normaal’ formaat fotoboek. Simpel, omdat dit formaat makkelijk mee te nemen én uit te delen is. Want iedereen waarmee je samen het fotoboek samengesteld hebt, verdiend natuurlijk een eigen kopietje. En laten we eerlijk zijn, een fotoboek met jouw mooiste momenten van het afgelopen jaar, laat je natuurlijk vol trots rondgaan op je werk. Oh ja, en op je sportvereniging, buurthuis, de school van je kinderen en aan de onbekende meneer waarmee je op de bus aan het wachten bent. Dit moet natuurlijk iedereen zien.

Sluit het jaar goed af en begin weer vol goede moed aan het volgend jaar. Vergeet ook het volgende jaar niet om stil te staan bij alle momenten. Het Fotoalbum wenst je hele fijne feestdagen en een fijne jaarwisseling!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen