Wie zijn dagen doorbrengt op Facebook weet dat de berichten grotendeels uit foto’s bestaan. Foto’s van leuke en mooie momenten die staan te schitteren op jouw tijdlijn. Zelfs Facebook waardeert deze leuke plaatjes en geeft jou eens in de zoveel tijd een herinnering van een mooie gebeurtenis. Maar soms is die herinnering net niet genoeg en vind je dat jouw foto’s een nog mooier plekje verdienen dan slechts jouw Facebook wall. In dat geval kun je jouw Facebook foto’s verzamelen en ze samenvoegen tot een mooie fotoboek. Het Fotoalbum geeft je een aantal tips hoe je zo’n fotoboek kunt samenstellen. Kijk je mee?
1. Het verzamelen van de foto’s is een eitje
Facebook heeft het verzamelen van jouw foto’s heel makkelijk gemaakt. Allereerst zijn de foto’s verdeelt in drie categorieën: foto’s met jou, jouw foto’s en albums. De foto’s van de eerste twee categorieën zijn iets moeilijker te verzamelen. Deze moet je namelijk per foto downloaden. De laatste categorie daarentegen is erg makkelijk. Klik op het album waarvan je de foto’s wil downloaden, ga naar het tandwieltje en klik op ‘downloaden album’. Ben jij de georganiseerde Facebook-gebruiker die alles keurig in mapjes gesorteerd heeft? Dan heb je geluk en kun je de foto’s gemakkelijk downloaden.
Heb je nog geen albums gemaakt? Maak ze dan nu zodat het volgende fotoboek erg makkelijk wordt om te maken.
2. Categorieën in het fotoboek
Je kunt in het fotoboek dezelfde categorieën als Facebook aanhouden: foto’s met jou, jouw foto’s en albums. Kies per categorie een leuke achtergrond om aan te duiden waar het om gaat. Tip: loop de ‘foto’ met jou’ goed na om te kijken of er geen rare foto’s tussen zitten. Immers zijn dit de foto’s waarin je getagd bent door jouw vrienden en familie en daar zitten soms de raarste dingen tussen. Daar tegenover staat dan weer dat dit vaak de leukste herinneringen zijn.
3. Opbouw fotoboek
Het is goed om van tevoren na te denken hoe je jouw Facebook-fotoboek wil opbouwen. Wist je dat je in jouw fotoboek ook een hoop tekst kwijt kunt? Maak er dus een echt boek van door bijvoorbeeld een inleiding en een inhoudsopgave toe te voegen. Je kunt het fotoboek indelen zoals jij dat wil en een goede verdeling maken tussen tekst en foto’s.
4. Bewaar ook lieve teksten
Jouw vrienden en familie hebben vast lieve teksten op jouw tijdlijn geschreven, bijvoorbeeld voor een verjaardag. Maak hier een screenshot van en voeg het toe aan jouw fotoboek. Dit zorgt voor een leuke afwisseling tussen de foto’s door. Vergeet ook de reacties op jouw foto’s niet, dit zijn vaak grappige en lieve reacties van jouw familie en vrienden.
5. Kies jouw fotoboek en ga aan de slag met de software
Wanneer je alle foto’s verzameld hebt, categorieën hebt bedacht en nagedacht hebt over de opbouw kun je aan de slag met jouw fotoboek. Kies het type dat het beste bij jou past en download de software. Omdat je alles al van tevoren bedacht hebt, ben je vast binnen no-time klaar.