Maak nu een jaarboek in de vorm van een fotoalbum
08 november 2016 

Maak nu een jaarboek in de vorm van een fotoalbum

jaarboek makenVeel meegemaakt het afgelopen jaar? Maak dan een jaarboek in de vorm van een fotoalbum! Vaak maken we een fotoboek naar aanleiding van een vakantie of speciale gebeurtenis, zoals een trouwerij, verjaardag, etc. Maar bedenk je eens wat je eigenlijk allemaal meemaakt in een jaar tijd. Misschien wel 3 of 4 speciale gebeurtenissen én een of twee vakanties. Is het dan niet leuk om van het hele afgelopen jaar een fotoalbum te maken? Een zogeheten jaarboek.

Een jaarboek kan je op verschillende manieren vormgeven. Je kan kiezen voor een indeling op basis van gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het jaar. Maar ook kan je kiezen voor een chronologische weergave van het afgelopen jaar.

Jaarboek ingedeeld op basis van gebeurtenissen

Je jaarboek indelen op basis van gebeurtenissen is leuk om te doen, omdat je op deze manier allemaal kleine fotoalbums in je jaarboek krijgt. Als het ware is elke gebeurtenis een apart fotoalbum in je jaarboek. Je zou kunnen beginnen bij je eigen verjaardag, heb je veel foto’s gemaakt? Kies er bijvoorbeeld voor om voor de mooiste foto’s een hele pagina te reserveren, zodat deze extra groot worden afgedrukt. Voor minder mooie foto’s kan je kiezen om een collage te maken. Plaats dan drie tot vijf foto’s op een pagina in de vorm van een collage.

jaarboek makenWanneer je de eerste gebeurtenis mooi hebt ingedeeld en klaar is, ga je naar de volgende. Je kan kiezen voor de verjaardag van een dierbare, maar je kan ook kiezen voor een speciale gelegenheid zoals een feestdag of viering van een mooie gebeurtenis. Denk hierbij aan een diploma-uitreiking, het zoveel jarig bestaan van je eigen bedrijf, het familieweekend of een huwelijk.

Van al deze gebeurtenissen kan je een mooi project maken in je jaarboek. Uiteindelijk heb je dan een boek vol met kleine fotoalbums en een mooi overzicht van de gebeurtenissen die zich afgelopen jaar hebben afgespeeld.

Chronologische weergave van het afgelopen jaar

Een andere manier om je jaarboek vorm te geven is op basis van chronologische volgorde. Je boek begint hierbij op 1 januari en eindigt op 31 december.

jaarboek makenHet leuke hieraan is dat je echt een soort tijdmachine vlucht krijgt door jouw afgelopen jaar. In een jaar zitten vaak mooie en minder mooie periodes. Je kunt er dan voor kiezen om mooie periodes groot af te drukken en minder mooie periodes te verzamelen met kleinere foto’s. Ook zou je kunnen kiezen om mooie foto’s van een bepaalde viering of gebeurtenis (of gewoon zomaar een mooie foto) extra groot op één pagina weer te geven.

Kies ervoor om de foto’s te ondersteunen met tekst. Hierdoor wordt nog duidelijker wat je op dat moment bezighield en waar de betreffende foto precies over ging. Een idee is om je boek te beginnen met een klein overzicht van de mooiste foto’s of bijvoorbeeld met een krachtige spreuk. Je zou je jaarboek dan af kunnen sluiten met een foto van vuurwerk of champagne.

Jouw jaarboek of cadeau voor een ander

Je kan een jaarboek voor jezelf maken, maar ook is het leuk om dit voor je partner, kinderen, ouders of broers/ zussen te maken. Dit zou je dan als cadeau kunnen geven met kerst, persoonlijker kan het niet!

Zin gekregen om jouw jaarboek vorm te gaan geven? Wacht dan niet langer en begin vandaag nog.

 

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen