Goed voornemen: meer doen met je foto's!
05 februari 2018 
in Blog

Goed voornemen: meer doen met je foto's!

Ben jij het jaar ook gestart met goede voornemens? Waarschijnlijk stonden afvallen, meer bewegen, gezond eten en meer tijd voor je geliefden hoog op je lijstje. Stonden nieuwe avonturen beleven, meer van de wereld zien en mooie momenten vastleggen er ook op? Helemaal goed, want dat is nu net waar we het in deze blog over gaan hebben. In deze blog gaan wij het hebben over het meer doen met foto’s in combinatie met je goede voornemens. Je hebt vast nog wel oude foto’s ergens liggen waarmee je helemaal niks mee doet, zonde!! Wij gaan je uitleggen hoe jij dit het best kan oplossen.

Goede voornemens zijn niet weg te denken bij een nieuw jaar. Een nieuw jaar betekent nieuwe herinneringen maken, nieuwe avonturen beleven en leuke dingen doen. Het allerleukst is om al deze herinneringen en avonturen vast te leggen en later op terug kijken met een big smile! Helaas komen de foto’s op de computer en kijken mensen nauwelijks naar de foto’s, dit is natuurlijk jammer. De oplossing hierop? Een fotoboek! Juist, de perfecte manier om alles vast te leggen en met anderen te kunnen delen en herbeleven. Door het maken van een fotoalbum kan je meer doen met foto’s.

Voornemen 1: De wereld ontdekken

Meer doen met fotos
Voor veel mensen is de wereld zien of ontdekken een van de goede voornemens op hun lijstje. Staat deze er bij jou ook op? Maak dan een bucketlist. Een lijstje met alle landen, steden en plekken op de wereld die je wilt bezoeken het komende jaar (of later).

Je bucketlist kan zoveel punten hebben als jij wilt. Je kunt voor iedere dag van het jaar een punt maken, voor iedere week, maand of kwartaal. Maak het zo gek als je zelf wilt. Je kunt hierbij je fantasie de vrije loop laten, maar het is wel leuk om hem een beetje realistisch te houden. Zo is het makkelijker om je lijst ook daadwerkelijk af te werken.

Een reis bucketlist

Maak een bucketlist voor het aantal plekken dat je dit jaar graag wilt ontdekken. Dit kan Zuid-Afrika zijn, maar ook Europa, of misschien wel ‘gewoon’ Domburg in Zeeland. Het gaat echt om de plekken die jij zelf graag wil gaan ontdekken.

Reisplan

Als je bucketlist af is kun je deze gaan realiseren door een reisplan te maken. Dit is een plan voor het komende jaar over hoe je je bucketlist gaat verwezenlijken. Maak bijvoorbeeld een reis voor elk kwartaal of om de twee maanden. Het ligt er maar net aan wat het best bij jou past. Het kan ook zijn dat je een reisplan maakt voor 1 reis die je dit jaar heel graag wilt gaan doen. Dan maak je een plan voor juist die ene bijzondere reis die op je lijstje staat.

Je dromen achterna

Heb je je goede voornemens gepland aan de hand van een bucketlist en een reisplan? Dan is het klaar voor actie! Je gaat beginnen aan je reis. Maak tijdens (en voorafgaand) aan je reis veel foto’s, zo kun je na afloop een fotoboek maken van deze prachtige reis/ reizen en deze later herbeleven in je fotoboek (remember, dit was een van je goede voornemens). Hierdoor kan je meer doen met foto’s en is het ook veel leuker om achteraf door te bladeren! Wil jij dé perfecte reisfoto’s maken? Dan hebben wij hier handige tips voor jou opgeschreven.
Meer doen met fotos

Voornemen 2: Herinneringen en gebeurtenissen vastleggen

Er waren nog meer goede voornemens. Namelijk het vastleggen van herinneringen en gebeurtenissen. Dit is het makkelijkst te doen door het maken van foto’s en filmpjes die je op een later moment terug kunt kijken. Als je mooie foto’s hebt gemaakt zijn er heel veel leuke dingen mee te doen zodat je altijd met een lach terug kunt kijken op die ene speciale gebeurtenis.

Maak foto’s van jouw mooiste momenten

Zorg dat je alle speciale momenten in het jaar vastlegt door het maken van foto’s. Je kunt namelijk zoveel emotie en herinnering in een foto vastleggen. Wil je tips om mooie foto’s te kunnen maken met je mobiele telefoon? Lees dan eens deze blog.

Maar wat doe je dan met al die foto’s? Er zijn natuurlijk heel veel mogelijkheden! Je kunt de foto’s laten afdrukken, in een fotolijstje stoppen en een mooie plek geven in je huis. Ook kun je degene met wie jij dit mooie moment beleefd hebt een ingelijste foto geven van jullie samen. Maar het allerleukst is natuurlijk om een fotoboek te maken. In een fotoboek heb je namelijk alle foto’s bij elkaar en deze kun je op elk moment doorbladeren. Als het goed is krijg je bij het doorbladeren van je fotoboek weer dat speciale gevoel wat je op de dag zelf had.

Voornemen 3: Gezonder eten en meer bewegen

Meer doen met fotos
Je ziet hem (bijna) bij iedereen op het lijstje met goede voornemens staan, namelijk gezonder eten en meer bewegen. Misschien wil jij wel wat kilo’s afvallen, of gewoon meer groente eten en minder snoepen. Het hoort allemaal bij dit goede voornemen. Ook zeg je ieder jaar opnieuw tegen jezelf dat je nu echt vaker naar de sportschool moet gaan. Misschien is het je weleens opgevallen, maar in de eerste week van januari zijn de sportscholen vaak ook weer enorm druk. Allemaal mensen met dezelfde goede voornemens als jij!

Hulp bij jouw voornemen om gezonder te gaan eten

Kan jij wel wat hulp gebruiken nu je hebt besloten om gezonder te gaan eten? Dat is helemaal niet gek! Want waar begin je nu eigenlijk? In de wereld van gezond eten en diëten zijn er namelijk heel veel mensen die beweren dat zij het ‘ei van Columbus’ hebben uitgevonden. Maar wat moet je nu geloven? En waar begin je?

Je zou een kookboek of dieetboek kunnen aanschaffen, maar veel leuker is om deze zelf te maken. Op internet staat heel veel informatie en gratis tips en recepten. Zonde dus om hier geld aan uit te gaan geven. Ga op je vrije dag eens achter de computer zitten en speur op het internet! Zoek je favoriete gezonde recepten en informatie waar je wat aan hebt. Verzamel deze allemaal op je computer en maak je eigen boek.

Je eigen kookboek maken, makkelijker dan je denkt!

Vind je dit ingewikkeld klinken? Kunnen wij ons voorstellen, maar dat is het helemaal niet! Hier kun je tips vinden over hoe je zelf een receptenboek maakt. Als je deze hebt doorgelezen en je recepten klaar hebt staan op je computer kun je beginnen. Maak een fotoboek en doe meer met foto’s, maar dan met een twist. Je eigen kookboek. Plaats op de ene pagina je gezonde recept (met foto natuurlijk) en op de pagina ernaast bijvoorbeeld een korte tip of informatie over gezond eten.

Inspireer anderen

Het leukst aan je eigen kookboek maken is dat je deze aan anderen kunt laten zien. Inspireer de mensen om je heen! Laat zien waar je je recepten uit haalt, en wie weet… Willen zij ‘m ook wel bestellen. Inspireer je vrienden/familie en vraag hun dan ook de vraag: Wil jij ook meer doen met foto’?
Meer doen met fotos

Begin vandaag nog met je goede voornemens

Heb jij na het lezen van dit artikel zin gekregen om je goede voornemens te gaan verwezenlijken en wil je ook nog meer doen met je foto’s? Dat begrijpen wij natuurlijk helemaal. Laat je het ons weten als je een mooi fotoboek hebt gemaakt aan de hand van je goede voornemens? Vinden wij namelijk super leuk!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen