De leukste fotografie boeken van dit moment
07 september 2018 
in Blog

De leukste fotografie boeken van dit moment

Fotografie boeken

Bij het maken van een fotoalbum, een leuke slinger of misschien wel een fotokalender wil je de mooiste hebben. Misschien maak je wel een bijzondere reis, wil je foto’s van familie maken, van je huisdier of voor je Instagram account. Foto’s maken kunnen we allemaal, maar wil je je foto’s naar een hoger niveau brengen? Dan kunnen deze fotografie boeken je zeker helpen.

Reisfotografie – Laura Vink

Vakantie foto’s en kiekjes van reizen is een van de meest populaire onderwerpen om een fotoboek van te maken. Wil thuiskomen met de mooiste plaatjes? Dan is het boek van Laura Vink een dikke aanrader. In het boek reisfotografie staan 376 pagina’s beschreven met uitgebreide tips. Het boek bestaat uit 12 hoofdstukken. De voorbereiding voor je reis, welke lenzen je mee kunt nemen, hoe je foto’s maakt in een drukke stad, hoe je je foto’s goed bewaard en hoe je ze kunt nabewerken bijvoorbeeld. Daarnaast vind je thema’s als cultuur, dieren en landschappen. Je leert alles over ISO en sluitertijd, over compositie en nog veel meer. Daarnaast zit het boek boordevol inspiratie. Bij elke foto die ze gemaakt heeft staan de instellingen zodat je daar ook direct van kunt leren.

Let’s focus! – Marit Hilarius

Het boek Let’s focus is een basisboek waarbij de aspecten van fotografie worden uitgelegd zonder al te technisch te worden. Geen cijfers en ingewikkelde termen of regels. Marit leert je foto’s maken op een simpele toegankelijke manier. Op vragen die elke fotograaf heeft worden antwoorden gegeven. Welke camera koop je? En wanneer gebruik je welke functies? Hoe maak je productfoto’s? Hoe gaat een familie shoot, wat is de beste tijd om te fotograferen? Ook geeft Marit tips voor het fotograferen met je telefoon en besteed ze aandacht aan Instagram en de nabewerking van je foto’s.

Lees meer: Maak betere Instagram foto’s met deze tips+

Instaproof – Kirsten Jassies & Joyce Nafzger

Instaproof is een boek geschreven door dé twee Instagram experts van Nederland. Wil je je Instagram account laten groeien? Dan is dit een boek die je moet hebben. In het boek wordt ingegaan op vragen als: welke foto’s leveren de meeste likes op, welke hashtags kan ik gebruiken? Hoe creëer ik een picture perfect feed? Maar ook voor de zakelijke markt is dit een handig boek: Hoe vind je bijvoorbeeld influencers die bij je merk passen? Het boek staat vol praktische tips en succesverhalen. Kortom, Instaproof is dé Instagramgids die succes voor iedereen haalbaar maakt.

Snap! Fotograferen met je smartphone

Ook zonder spiegelreflexcamera kun je goede foto’s maken. Met je smartphone kun je veel meer dan je denkt. Anki Wijnen, bekend van haar blog Zilverblauw.nl deelt in haar boek Snap! handige tips. Ze vertelt meer over basisbegrippen, compositie, techniek, fotobewerking en stijl. Zo maak jij in no-time de mooiste foto’s met je smartphone! Anki Wijnen schreef ook het boek Shoot!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen