De meest cliché vakantiefoto's van dit jaar!
11 augustus 2018 
in Blog

De meest cliché vakantiefoto's van dit jaar!

Heb jij deze cliché vakantiefoto’s al voorbij zien komen?

Iedereen maakt wel eens foto’s die al duizenden keren gemaakt zijn, zogenaamde cliché foto’s. Maar wat zijn de meest voorkomende vakantie foto’s? Misschien zijn veel van de vakantiefoto’s wel onwijs cliché. Toch zet menigeen deze kiekjes op Facebook en Instagram. Als je op vakantie bent kun je de mooiste foto’s nemen. Wil je juist cliché zijn, lees hieronder de meest voor de hand liggende cliché vakantiefoto’s. Altijd leuk! 

Graaf jezelf in op het zand

Cliché is ook een ingegraven hoofd op het strand. Voortgekomen uit verveling is deze trend al aan de gang sinds onze voorouders konden fotograferen. Je graaft jezelf in tot aan je nek in het zand, zodat het lijkt alsof er een hoofd op het strand ligt. Lachen hoor, en natuurlijk vreselijk cliché.

Kijk mij ik ben in Parijs

De ‘Kijk mij ik ben in Parijs’ cliché foto. Deze bevat altijd dezelfde achtergrond, namelijk de Eiffeltoren. Je neemt de foto op een zodanige afstand van de Eiffeltoren zodat je hem ogenschijnlijk vast kunt houden tussen duim en wijsvinger. Deze foto is zeer cliché en al miljoenen keren gemaakt. Wel leuk!

Lees ook: Dit zijn de meest fotogenieke plekken ter wereld

Vakantiefotos Vakantiefotos Vakantiefotos Vakantiefotos

Zee van parasols

Een raffia parasol die aan de vloedlijn van een schitterende zee staat. Mega cliché, maar nooit saai. De foto roept het beeld op van rijkdom en vrijheid. Cliché of niet, we genieten er toch steeds weer van.

Selfie

Een selfie heeft een belangrijk kenmerk, er is steevast een deel van je bovenarm te zien. Je kunt selfies maken met of zonder gave achtergrond. Dit is wel dé kans om het minder cliché te maken. Een selfie met duckface is juist weer dubbelop cliché.

Blote tenen in de zee

Als je op een zonnige bestemming aangekomen bent en je wandelt langs de vloedlijn van zee, vergeet dan niet je tenen op de foto te zetten terwijl een golfje water over je voeten rolt. Heerlijk cliché, maar altijd verfrissend.

Stilleven op vakantie

Een mooi drankje of gerecht op een tafeltje aan zee. Het is een vakantie stilleven wat zeer cliché is. Men heeft namelijk altijd zin in zo’n drankje of wat lekkers te eten. Deze cliché foto is daarom ook niet weg te denken uit dit lijstje.

De benen die op vakantie zijn

De foto van een ligstoel aan zee met twee zongebruinde benen. Vaak zitten er sandalen aan de voeten. Rechts in beeld is een klein tafeltje zichtbaar waarop allerlei luxe producten liggen, zoals een zonnebril en een cocktailglas met een schijfje citroen aan de rand. Alles clean en sereen. De zee in de verte is azuurblauw. De zon staat aan de hemel. De boodschap is duidelijk: niet alleen jij maar ook je voeten zijn op vakantie.

Lees meer: Maak betere Instagram foto’s met deze tips

Vakantiefotos Vakantiefotos

Dé brug

Een vrouw zit op de rand van een brug, ze glimlacht in de camera. Op die manier kan iedereen zien dat ze van een heerlijke vakantie geniet. Maak deze foto minimaal eenmaal in je leven.

De neem me mee foto

Vooral bij Instagrammers is het een grote hit om een foto te maken waarin je je vriend of vriendin ‘meeneemt’. Jet ziet de achterkant van je rug en degene de de foto maakt houdt je hand vast. Om deze foto te maken heb je dus wel een maatje nodig!

Verliefd!

Jong, rijk, en gelukkig. Dat is de boodschap van het selfie van twee geliefden op vakantie. Een van hen houdt de camera vast en kijkt, terwijl de ander het hoofd naar het gezicht van de ander buigt en een gulle lach de wereld instuurt. De boodschap is duidelijk, deze twee verliefde mensen hebben het helemaal gemaakt. Ze zijn jong, rijk en gelukkig.

Ben je de meest voorkomende al helemaal beu? Of heb jij al een favoriet van dit jaar? Laat ze afdrukken op een fotoslinger of maak een fotoboekje ervan. Geniet van de zomer.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen