Mijn zonnige strand ontdekking van Malaga en Gran Canaria
25 juli 2023 

Mijn zonnige strand ontdekking van Malaga en Gran Canaria

Als gepassioneerde reiziger was ik op zoek naar de perfecte strandbestemming om te ontspannen en te genieten van de warme zonnestralen op mijn huid. Mijn zoektocht bracht me naar de stranden van Malaga en Gran Canaria, twee juweeltjes in het zuiden van Spanje. Laat me je meenemen op mijn zonnige ontdekkingstocht en je laten kennismaken met de stranden die deze bestemmingen te bieden hebben.

 

Mijn avontuur begon in Malaga, een stad die doordrenkt is van geschiedenis en cultuur, maar ook gezegend is met enkele van de mooiste stranden aan de Costa del Sol. Het eerste strand dat mijn hart veroverde was La Malagueta. Terwijl ik mijn voeten in het zachte zand zakte, voelde ik me meteen ontspannen. Het azuurblauwe water strekte zich uit voor me uit, uitnodigend om een verfrissende duik te nemen. Het strand was omgeven door een levendige boulevard met gezellige restaurants en cafés, waar ik kon genieten van heerlijke tapas en lokale specialiteiten. De vrolijke sfeer en het geluid van lachende mensen vulden de lucht, waardoor ik me meteen thuis voelde.

Ontdek ook de onderwaterwereld

Na een paar dagen van ontspanning besloot ik mijn ontdekkingsreis voort te zetten op het eiland Gran Canaria. Bij aankomst op dit zonnige paradijs werd ik begroet door de geur van de zee en een verfrissend briesje dat door mijn haren streek. Het eiland heeft een gevarieerd aanbod aan stranden, elk met zijn eigen unieke charme. Een van mijn favorieten was Playa de Las Canteras in de bruisende stad Las Palmas. Dit strand, dat wordt omarmd door een prachtig natuurlijk rif, creëert een beschutte baai met kalm, kristalhelder water. Ik bracht uren door met zwemmen en snorkelen, en ontdekte een kleurrijke onderwaterwereld vol prachtige vissen en koraalriffen.

Maspalomas en haar duinen

Maar Gran Canaria heeft meer te bieden dan alleen Las Canteras. Een van de meest indrukwekkende stranden die ik bezocht, was Maspalomas, gelegen aan de zuidkust van het eiland. Dit uitgestrekte strand strekte zich kilometers ver uit en bood eindeloze mogelijkheden voor wandelingen langs het zand. Wat dit strand echt uniek maakt, zijn de majestueuze duinen die aan de horizon oprijzen. Het was alsof ik me in een woestijn bevond, omgeven door gouden zandduinen die van vorm veranderden met de wind. Het was een gave ervaring om te wandelen door dit surrealistische landschap en te genieten van het prachtige uitzicht op de zee.

 

Terwijl mijn tijd op de stranden van Malaga en Gran Canaria ten einde liep, voelde ik een diep gevoel van voldoening en dankbaarheid. Deze bestemmingen hadden me betoverd met hun schoonheid en warme gastvrijheid. De zonovergoten dagen en ontspannen sfeer hadden mijn ziel gevoed en me nieuwe energie gegeven. Of het nu ging om de bruisende stranden van Malaga of de uitgestrekte duinen van Gran Canaria, deze plekken hadden mijn hart gestolen en een blijvende indruk achtergelaten.

 

Dus, als je op zoek bent naar de perfecte strandbestemming, twijfel dan niet aan de stranden van Malaga en Gran Canaria. Laat jezelf onderdompelen in de warmte van de zon, laat het zand tussen je tenen glijden en geniet van de kalmerende geluiden van de zee. Het zal een ervaring zijn die je voor altijd bijblijft.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen