Een standaard verjaardagskalender saai? Ontwerp hem dan zelf!
10 september 2016 
in Blog

Een standaard verjaardagskalender saai? Ontwerp hem dan zelf!

Wie heeft hem nou niet op het toilet hangen… De verjaardagskalender! Een verjaardagskalender kan je kant en klaar kopen bij vele winkels, de namen erin schrijven en ophangen. Maar veel leuker is het natuurlijk om zelf een verjaardagskalender te maken. Op deze manier kan je de kalender zo persoonlijk maken als je zelf wil.

verjaardagskalender aprilCadeau geven

Een verjaardagskalender kan je voor jezelf maken of voor iemand anders, om bijvoorbeeld cadeau te geven. Gelegenheden om dit cadeau te geven zijn bijvoorbeeld bij een verjaardag, bij een housewarming of gewoon zomaar als “grapje”, bijvoorbeeld als iemand al een paar keer je verjaardag is vergeten.

De foto’s

De foto’s die je in je verjaardagskalender kan gebruiken kunnen heel uiteenlopend zijn. Je kan bijvoorbeeld foto’s gebruiken van vakanties van de zomer, herfst, voorjaars- en kerstvakantie. Op die manier heb je bij elk jaargetijde een mooie foto. Ook kan je bij elke maand een foto uitkiezen van de persoon die je het meest dierbaar is die maand. Dus bijvoorbeeld in mei een foto van Opa Piet en in December een foto van Ome Jan, etc. Stel dat je dit niet leuk vindt, omdat je niet maar één persoon in het “zonnetje” wil zetten, zou je er ook voor kunnen kiezen om bij elke maand een kleine collage te maken van de verschillende personen die die maand jarig zijn. Ook zou je een collage kunnen maken met foto’s van mooie gebeurtenissen die zich bijvoorbeeld in die maand hebben afgespeeld.

Tverjaardagskalender maken quotehema’s

Ook is het leuk om een thema aan je verjaardagskalender te geven. Hou jij bijvoorbeeld heel erg van katten? Maak dan een katten kalender! Voeg bij elke maand een foto van een mooie kat of lieve kitten toe. Of hou je bijvoorbeeld erg van de natuur? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om voor elke maand een mooi landschap of gebergte te selecteren. Er zijn enorm veel verschillende thema’s die je aan je kalender zou unnen toevoegen. Zo zou je ook een kalender kunnen maken van verschillende beroemdheden waarvan je fan bent. Of een kalender maken, waarvan elke maand een bepaalde ‘quote’ heeft. Zoiets als het plaatje hiernaast.

Namen

Het is leuk om van tevoren alvast de namen op de kalender in te vullen. Je kunt speciale personen op deze manier bijvoorbeeld de kleur rood geven, of de naam dikgedrukt schrijven. Daarbij is het een leuk idee om belangrijke of bijzondere gebeurtenissen op de kalender te schrijven. Ben je bijvoorbeeld getrouwd? Schrijf dan bij je trouwdatum bijvoorbeeld; De liefde vieren. Of ben je ergens heel dankbaar voor? Heb je een speciaal diploma gehaald bijvoorbeeld, schrijf dat dan op bij

deze datum, zo wordt je er elk jaar aan herinnerd hoe speciaal dit voor je is.

Verschillende maten

Bij Het Fotoalbum zijn er drie verschillende maten verjaardagskalenders.

De verjaardagskalender medium

Deze is ideaal voor op het toilet. Deze smalle kalender heeft de mogelijkheid om op elke datum een naam te plaatsen voor de jarige. Daarnaast is het mogelijk om meerdere foto’s op één pagina te plaatsen.

De verjaardagskalender large

De meest populaire en gangbare kalender van dit moment. Deze is twee keer zo breed als de medium variant, hierdoor is er meer ruimte voor het plaatsen van verjaardagen, trouwdagen en andere belangrijke gebeurtenissen.

De verjaardagskalender XXL

Dit is de grootste verjaardagskalender die verkrijgbaar is bij Het Fotoalbum. Door de grootte is dit niet de meest populaire kalender. Wel is dit de meest opvallende kalender, en het unieke aan deze kalender is dat het mogelijk is om een klein fotootje te plaatsen op de regel van de verjaardag. Hierdoor kan je leuke foto’s toevoegen voor de jarige job.

Hoe maak je een verjaardagskalenderverjaardagskalender liefde

Het maken van een verjaardagskalender is vrij eenvoudig. De eerste stap is het kiezen van het formaat. Hierna geef je aan of je een achtergrondkleur of een foto wil gebruiken als achtergrond. Je gaat de kalender vullen met foto’s, op het voorblad en bij elke maand zorg je dat er een foto komt te staan. Je kunt hierbij een eigen foto indeling maken zodat je meer dan één foto kunt plaatsen. Tot slot vul je alle verjaardagen en belangrijke data in op de kalender en klik je op bestel!

Verjaardagskalender zonder jaartal

Het handige aan de verjaardagskalender van Het Fotoalbum is dat deze niet over een jaartal beschikt. Op deze manier kun je de kalender een aantal jaar achter elkaar gebruiken zonder dat je last hebt van het probleem dat het jaartal of de data niet meer kloppen.

Ben jij ook geïnspireerd geraakt om zelf een verjaardagskalender te maken? Wacht dan niet langer en begin nu met ontwerpen!

[mpf_download open=’false’]

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen