Wintersportfotoboek: zo maak je er een!
21 februari 2018 
in Blog

Wintersportfotoboek: zo maak je er een!

Wintersport: een heerlijke actieve vakantie, met veel sneeuw en sprookjesachtige landschappen. Een vakantie, waar we normaal niet zo heel veel foto’s van hadden, want je neemt liever geen grote camera mee de piste op. Maar met de komst van digitale fotografie is hier verandering in gekomen. Iedereen kan nu mooie plaatjes schieten van óf op de piste, en hoe leuk is het dan om een heus wintersportfotoboek te maken! Hoe je het beste een wintersportfotoboek kunt maken? Dat lees je hier:

Stap 1: maak veel foto’s!

De eerste stap naar het maken van een mooi wintersportfotoboek is: veel foto’s maken. Door veel foto’s te maken, verzamel je genoeg materiaal om jouw fotoboek mee te vullen. Hoe je deze foto’s het beste kunt verzamelen? Daar hebben we de volgende tips voor:

1. Neem goede kleding mee

Wil je foto’s maken op de piste óf naast de piste waar jouw kleintjes aan het skiën zijn? Dan is de sleutel: goede kleding. Wintersport betekent kou, en je wilt het natuurlijk niet koud krijgen tijdens het fotograferen. Kies daarom goede skikleding en warme schoenen om in te fotograferen. Daarnaast hebben camera’s vaak veel kleine knopjes die je met échte dikke skihandschoenen niet kunt bedienen. Om te voorkomen dat je telkens jouw handschoenen uit moet trekken om een foto te maken kun je dunne thermohandschoenen aanschaffen. Deze kun je onder je gewone handschoenen dragen. Zo heb je nooit blote handen tijdens het fotograferen, maar wel bewegingsvrijheid om de camera te bedienen!

2. Omgeving

Naast de foto’s van het reisgezelschap op de piste, is op wintersport de omgeving ook enorm belangrijk. Wintersportfotografie is namelijk meer dan alleen een skiër of snowboarder op de foto zetten! Op wintersport kom je de mooiste uitzichten tegen die het allemaal verdienen om op de foto te worden gezet. Door deze foto’s te maken kun je in jouw fotoboek de routes laten zien die jullie geskied hebben, en de mooie uitzichten die jullie zijn tegengekomen.

3. Maak foto’s buiten de piste

WintersportWintersport is veel meer dan alleen het skiën en snowboarden, het is ook gezellig uiteten, koken in het appartement of een borreltje doen in de après-ski. Allemaal mooie herinneringen die jij samen met jouw reisgezelschap maakt! Als je een mooi wintersportfotoboek wilt maken horen ook deze momenten in jullie boek. Neem je camera dus écht overal mee naar toe!

Stap 2: sorteer en selecteer jouw foto’s

Zodra je weer terug thuis bent is het tijd om jouw foto’s te gaan sorteren. Zo kun je ervoor zorgen dat je al jouw foto’s goed terug kunt vinden en je een chronologische volgorde kunt aanhouden in jouw fotoboek. Je kunt jouw foto’s op de volgende manieren sorteren:

1. Datum

De makkelijkste manier om jouw foto’s te sorteren is op datum. Als je jouw foto’s sorteert op datum liggen jouw foto’s altijd op chronologische volgorde. Supermakkelijk als je jouw fotoboek gaat ontwerpen! Veel camera’s slaan foto’s automatisch met de datum op, zo kun je altijd zien wanneer een foto precies gemaakt is

2. Gebeurtenissen

Je kunt jouw foto’s ook sorteren op gebeurtenis. Als je jouw foto’s wilt sorteren op gebeurtenis maak dan een mapje voor elk onderdeel van jullie vakantie. Zo kun je altijd direct zien welke foto’s, bij welke gebeurtenis horen.

3. Kwaliteit

Zodra je jouw foto’s gesorteerd hebt, is het belangrijk een selectie te maken op kwaliteit. Zo kun je bepalen welke foto’s er in jouw fotoboek moeten komen én welke niet. Na het maken van deze selectie kun je dus zo beginnen aan jouw wintersportfotoboek.

Stap 3: gebruik meer dan alleen foto’s

Na het selecteren van de foto’s voor jouw wintersportfotoboek kun je beginnen met het ontwerpen van jouw boek. Dit kun je doen in de designer van Het Fotoalbum. Zodra je jouw fotoboek gaat ontwerpen is het leuk om gebruik te maken dan meer dan alleen de foto’s. Hoe je dit doet? Daar hebben we de volgende tips voor:

1. Skipassen

Scan alle skipassen in als een leuke herinnering. De skipassen laten zien in welk gebied jullie zijn geweest en wie er mee op reis waren. Je kunt bijvoorbeeld een foto van alle skipassen voor in het boek plaatsen! Hartstikke leuk én origineel.

2. Routes

Heb je elke dag een andere route geskied of geboard? Zoek kaarten van de route op internet, of scan ze in! Deze kun je dan als inleiding van de foto’s gemaakt tijdens deze route gebruiken. Je kunt deze routes ook handmatig in het boek opnemen, schrijf bijvoorbeeld op welke liften jullie hebben genomen tijdens deze route, en van welke plaats naar welke plaats jullie zijn gereisd. Wees creatief en laat iedereen zien waar jullie precies zijn geweest!

3. Gebruik de opties van de designer van Het Fotoalbum

De software van Het Fotoalbum zit vol met leuke opties om jouw fotoboek extra mooi te maken. Deze opties helpen jou om jouw boek nét dat beetje extra’s te geven. Kies bijvoorbeeld voor een van de volgende opties:

Maskers en kaden gebruiken

In de software van Het Fotoalbum kun je gebruik maken van maskers en kaders. Deze maskers en kaders plaatsen een rand of effect over jouw foto. Dit kun je gebruiken om jouw foto’s als het ware in te lijsten.

Plaats foto’s over elkaar heen

Met de software kun je foto’s ook over elkaar heen plaatsen. Zo krijg je een leuk effect en kun je jouw foto’s precies plaatsen waar jij dat wilt. Hoe je dat precies doet zie je in deze video:

Randen plaatsen

Een andere leuke optie is een rand om jouw foto’s te plaatsen. Door een rand om jouw foto te plaatsen ontstaat er een kleine rand om jouw foto. Deze kun je vervolgens zo dik of dun maken als je zelf wilt. In deze video zie je hoe het werkt:

Stap 4: bestel jouw fotoboek

Zodra je jouw fotoboek af hebt is het tijd om hem te gaan bestellen. Zodra je het bestelproces hebt afgerond wordt jouw fotoboek binnen 2 – 5 werkdagen bij jou geleverd. Superhandig, snel én een prachtige herinnering aan jullie wintersport.

Kies jouw fotoboek en begin direct!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen