Ga aan de slag met do it yourself kerstversiering!
08 december 2018 
in Blog

Ga aan de slag met do it yourself kerstversiering!

Nog eventjes en dan is het alweer kerst! De leukste tijd van het jaar, volop genieten van lekkernijen en cadeautjes, samen met familie. Ben jij ook zo dol op de feestdagen? Maak jouw huis helemaal kerstproof! Het Fotoalbum geeft tips voor do it yourself kerstversiering. Zo kun je voor weinig geld jouw huis omtoveren tot een waar kerstpaleis.

Wat heb je nodig?

  • Doorzichtige kerstballen
  • Gedroogde bloemen
  • Spuitbus lijm
  • Dennenappels
  • Een zakje met diverse kraaltjes (kleur naar keuze)
  • Zilveren of gouden verfspuit (of andere kleur naar keuze)

Tip: Al deze artikelen kan je gewoon inslaan bij de Action

1. Kralen kerstbal

Leg de gekleurde kraaltjes in een bakje. Wij hebben gekozen voor kralen in de kleuren blauw en zilver. Bedek de kerstballen eerst met een laagje lijm. TIP! Voor het mooiste resultaat gebruik je een spuitbus, zo breng je gemakkelijk een gelijke laag aan. Rol je kerstbal vervolgens in het bakje met kraaltjes en voilá! Zo maak je binnen no-time zelf prachtige en originele kerstballen.

2. Gevulde kerstbal

Deze do it yourself is nog makkelijker te maken. Haal het dopje van de kerstbal af en vul deze voorzichtig met de gedroogde bloemen. Plaats het dopje er weer op en klaar is kees! Vind je gedroogde bloemen saai? Wat dacht je van glitters, confetti, zand en schelpjes. Of heb jij nog andere goede ideeën? Laat je mooiste idee achter in de opmerkingen!

3. Glimmende dennenappels

Bij de Action kan je zakken met dennenappels in verschillende formaten kopen. Leg buiten een oude doek neer en spuit de dennenappels in de kleur die jij gekozen hebt. Let op: trek oude kleding aan die vies mag worden bij het spuiten van de dennenappels. Door de wind kan de verf namelijk op je kleding waaien. De dennenappels staan super leuk in een schaal of in een lantaarn met kaarsjes.

Lees ook: Maak het jaar overzichtelijk en geef een familieplanner als kerstcadeau

Heb jij ook altijd zulke leuke kerstfoto’s van jouw gezin, lekkere gerechten en natuurlijk jouw eigen gemaakte kerstversiering? Maak dan een fotoalbum! Het Fotoalbum heeft al fotoboeken vanaf €4,- in maat XS. Zo kun jij van elk jaar een eigen kerstalbum maken en heb je altijd de mogelijkheid om snel en makkelijk jouw kerst herinneringen op te halen.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen