De herfst is in aantocht: geef je huis een interieur boost
18 september 2018 
in Blog

De herfst is in aantocht: geef je huis een interieur boost

Gouden zonsondergangen, mistige ochtenden de oranje bladeren aan de bomen. De herfst is een pracht aan kleur en een lust voor het oog. En voor de camera. De herfst wordt ook wel het het meest fotogenieke seizoen genoemd. Wij snappen wel waarom. Dat de herfst officieel begint betekent ook dat we weer vaker binnen zitten. Het wordt eerder donker en we doen de kaarsjes weer aan. De herfst is knus en gezellig, maar na deze warme zomer kan je interieur misschien wel een boost gebruiken. Wat dacht je van een frisse nieuwe muur of een mooi ingerichte kast?

Een nieuw kleurtje

Een nieuwe laag verf doet al snel wonderen voor je interieur. De kleuren voor komende winter zijn onder andere chili rood, curry geel, donker paars, bruin en beige tinten. Je hoeft natuurlijk niet direct je hele huis te schilderen. Een wand of een kastje geeft ook al een totaal andere sfeer! Kies altijd voor een basiskleur en voeg daar iets spannends aan toe.

Haal de herfst in huis

Je kunt de herfst letterlijk in huis halen door kastanjes of pompoen neer te zetten, maar onze ervaring is dat het dan toch al snel stoffig wordt. De oplossing? Een mooi foto van de herfst. Zo heb je toch de sfeer maar niet – excuseer ons – de rommel. Laat een foto die je bijvoorbeeld gemaakt hebt in een bos afdrukken op hout. Herfstiger wordt het niet.

Fleur je wand op

Vind je een nieuwe kleur verf op de wand een te grote verandering maar wil je toch iets aanpassen? Speel dan met je decoratie aan de muur. Je kunt een fotoschilderij vervangen door een nieuwe of een spiegel vervangen door een poster. Op de website van Het Fotoalbum kun je een foto laten afrukken op hout, canvas, Aluminium en plexiglas. Kies een vakantiekiekje of wat tegenwoordig ook helemaal hip is, is een tekening van een plant of ander stilleven!

Breng een bezoek aan de kringloop winkel

Een heel nieuw interieur aanschaffen is misschien te veel van het goede. Wil je een keer een bijzonder item in je huis? Dan is het een idee om een kringloopwinkel te bezoeken. Vaak vind je hier unieke items die nergens anders te vinden zijn! Wat ook een idee is om iets te kopen bij de kringloopwinkel en zelf op te knappen. Zo ben je ook nog eens een stuk voordeliger uit.

Breng licht in huis

De herfst en de winter is de tijd van de donkere avonden. In november wordt het rond zes uur alweer donker en ook ’s ochtends zie je geen hand meer voor ogen. Breng daarom wat extra licht in huis. Een mooie lamp en vele kaarsen zijn altijd een succes. Er is niks knusser dan met een dekentje, een kop thee en kaarsen aan op de bank te zitten!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen