Hoe maak je foto's met de iPhone?
10 september 2019 

Hoe maak je foto's met de iPhone?

De iPhone is zo makkelijk bedienbaar, dat het waarschijnlijk niet nodig is om uit te leggen hoe je foto’s maakt met een iPhone. Toch zijn er enkele handigheidjes die het maken van een foto met je iPhone nog makkelijker maakt. Foto’s die je met de iPhone maakt komen automatisch in de filmrol terecht. De iPhone slaat dan ook automatisch de locatie-informatie op, zodat je later op de kaart kunt zien waar de foto is gemaakt. Ook hier worden dan automatisch filmpjes gemaakt van momenten waarop je op één plek meerdere foto’s hebt geschoten, zoals tijdens een vakantie.

De foto’s in je filmrol kan je vervolgens gebruiken voor een wallpaper op je eigen telefoon of in je WhatsApp gesprekken, je kan ze versturen in een sms of e-mailbericht en je kan ze vervolgens via de iCloud of DropBox ook deelbaar maken.

Foto’s personaliseren naar eigen voorkeur
Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om je foto’s zo persoonlijk mogelijk te maken. Hierbij kan je bijvoorbeeld kiezen voor de autofocus optie, waarbij de achtergrond wazig/blurry wordt en waardoor hetgeen belangrijk in de foto is, op de voorgrond treedt. Door op het beeld te tikken tijdens maken van een foto, worden verschillende mogelijkheden bij het maken van een foto zichtbaar. Hierbij kan je denken aan panorama foto’s, HDR-foto’s, Live Foto’s en Portretfoto’s. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de filterfunctie. Hiermee kan een gekleurde waas over de foto worden toegevoegd zoals een sepia kleur. Hiermee geef je de foto een bepaalde look.

Lees ook: Fotografietips: de beste invalshoeken voor de mooiste foto’s

Foto met iphone               Foto met iphone                 Foto met iphone

Flits-functie
Met de flitser op je iPhone kun je beter foto’s maken onder slechte lichtomstandigheden. Je hebt drie mogelijkheden: Uit, Aan of Auto. Bij die laatste optie bepaalt de iPhone zelf of er een flitser nodig is. De nieuwste ontwikkelingen zijn de True Tone-flitser en Slow Sync-flitser, zoals aanwezig op de iPhone 8 en nieuwer.

Stand bij het maken van foto’s
Ook foto’s van bovenaf worden steeds vaker gemaakt. Hiermee maak je hetgeen op de foto zichtbaar, langer, slanker en beter zichtbaar. Let hierbij ook op het centreren van het object. Mocht je de foto later bijvoorbeeld op Instagram willen plaatsen, dan wordt er altijd gebruik gemaakt van een vierkant beeld. Zo zal de volledige foto goed zichtbaar zijn in dit soort apps.

Uiteraard zijn er nog zoveel meer handige tips voor foto’s maken met een iPhone. Zo kan je ook nog denken aan de lens, de stand waarin je jouw smartphone houdt (liggend of staand) en de software die je eventueel moet gebruiken.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen