Het maken van een schoolfotoboek doe je zo!
04 september 2018 
in Blog

Het maken van een schoolfotoboek doe je zo!

Ben je klaar met school? En ga je een nieuwe uitdaging aan? Misschien krijg je van school wel een jaarboek mee naar huis. Die is samengesteld door de school zelf en dus vol staat met mensen die je eigenlijk niet kent. Maak dan zelf een schoolfotoboek! Vol met herinneringen die er voor jou toe doen en helemaal is ingedeeld zoals jij dat wilt. Lees hieronder hoe je dit het beste kunt aanpakken.

Kies de foto’s

Kies eerst welke foto’s het schoolfotoboek gaan halen. Bijvoorbeeld foto’s die voor jou een mooie herinnering hebben, foto’s met je vrienden of misschien wel met leraren. Zoek ook foto’s uit van de school zelf, de kantine, kluisjes, aula en een klaslokaal.

Maak hiervoor een aparte map aan op je computer. In die map kun je de foto’s dan nog indelen op periode. Bijvoorbeeld herfst, zomer, etc. Op deze manier houd je nog ongeveer een tijdschema aan en wordt het makkelijker zoeken als je het schoolfotoboek gaat vullen.

Deel je foto’s in op de beste manier

Dan het indelen van de foto’s. Dit kun je zelf doen, maar bij Het Fotoalbum gebruik je een makkelijk drag-and-drop systeem en wordt dit voor jou gedaan. Maak mooie kaders om de foto’s heen om deze nog wat extra’s mee te geven. Kies een achtergrond van een foto die je zelf hebt gemaakt, of kies er één uit het software bestand. Ook voeg je makkelijk teksten toevoegen aan de foto’s. Dit maakt het persoonlijker en is later leuk om terug te lezen.

Lees meer: Wat neem ik mee het nieuwe schooljaar in? Bekijk de back to school checklist

Schoolfotoboek Schoolfotoboek

Kies het type fotoboek

Kies uit verschillende soorten fotoboeken. Van een fotoboek met een harde kaft tot één met een softcover. Ga voor een fotoboek met spiraalbinder, of een navulbaar fotoboek. Dat laatste is ook leuk als je elk schooljaar apart wilt vastleggen.

Gebruik de gratis software

Met de software maak je zowel online als offline een fotoboek. Het kost natuurlijk best wat tijd om een goed schoolfotoboek te maken. Doe dit niet uren achter elkaar, maar doe het in een paar stappen. Tussentijds het programma stoppen en het daarna weer oppakken waar je gebleven was, is een optie.

Ga samen aan de slag

Waarom helemaal alleen het schoolfotoboek maken als je het ook samen met je schoolmaatjes kunt doen? Ga samen aan de slag! Samen heb je vast meer herinneringen om op te schrijven. En het is nog gezellig ook!

Maak gelijk een schoolfotoboek of maak bijvoorbeeld een fotoboek van jouw vakantie. Lees ook hoe je foto’s het beste kunt bewerken waardoor ze nog mooier in het fotoboek staan!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen