De mooiste Instagram foto's: zo maak je ze
21 maart 2018 
in Blog

De mooiste Instagram foto's: zo maak je ze

Je kent het wel: scrollend door jouw Instagram feed kom je de mooiste foto’s tegen, zélfs van mensen die je niet eens kent. Dat perfecte plaatje maken wil jij natuurlijk ook. Een foto in de juiste compositie, de juiste hoogte maar bovenal een echte eyecatcher. Het niveau van Instagram foto’s is hoog. Maar hoe je zelf de mooiste Instagram foto’s kunt maken is vaak nog wat lastig. Daarom hebben wij acht onmisbare tips voor je op een rijtje gezet. Wil jij ook bij de top van Instagram horen? Lees dan gauw verder!

Tip 1: investeer en gebruik een goede camera

Deze tip lijkt misschien overbodig maar is een absolute must voor het schieten van de mooiste Instagram foto’s. Voor het kiezen van een camera kun je het beste letten op de specificaties. Vooral een goede lens en grote sensor is belangrijk. De MediaMarkt biedt een groot aanbod aan camera’s waar jij een goed exemplaar kan scoren. Ben je een beginnende Instagrammer? Dan moet je uit de voeten kunnen met een smartphonecamera. Die heb je tenslotte vaak bij je. Een smartphone met een goede camera is bijvoorbeeld de Samsung Galaxy Note 4. Een voordeel is dat je vanaf een smartphone direct jouw foto’s op Instagram kunt plaatsen.

Tip 2: instellingen aanpassen indien mogelijk

Pas de instellingen aan. De instellingen bepalen de kwaliteit van jouw foto’s. Veel smartphones of camera’s bevatten tal van opties, maar let vooral op de belichtingsdriehoek ISO-waarde. Deze bepaalt de belichting van jouw foto. En vooral de belichting moet optimaal zijn voor het schieten van jouw mooiste Instagram foto’s.

Lees ook: Foto’s maken met je mobiele telefoon, de meest gemaakte fouten

Instagram Instagram Instagram

Tip 3: kies een filter voor een gaaf effect

Hoe natuurlijker jij jouw foto’s schiet, des te beter kun je ze afwerken met de Instagram filters Ga je een filter uitkiezen? Zorg dan dat deze de foto niet overbelicht, of onnatuurlijk maakt. Pas jouw mooiste foto’s nauwkeurig aan. Maar kijk uit, over perfectioneren ligt snel op de loer. Onze favoriete filters zijn de Afterlight & VSCO filter.

Tip 4: zorg voor daglicht

Het lijkt voor de hand liggend, maar maak jouw foto altijd met daglicht! Het fijnste licht heb je vroeg in de ochtend, of aan het begin van de avond. Zo voorkom je dat jij harde schaduwen in een foto krijgt. Probeer kunstlicht te vermijden. Kunstlicht kan door het toevoegen van een Instagram filter overbelicht raken.

Tip 5: houd vast aan je eigen stijl

Om jouw Instagram een eigen stijl te geven, zorg je ervoor dat jouw foto’s bij elkaar passen. Wees je dus bewust van jouw stijl en wat je wilt laten zien! Een foto die daarbij past begrijpen jouw volgers namelijk. Eenheid zorgt ervoor dat jij loyale volgers kunt aantrekken.

Instagram

Tip 6: schiet meerdere foto’s

Jouw perfecte foto maak je niet in één keer. Maak daarom meerdere foto’s. Fotografeer uit verschillende hoeken en posities. Zo ben je er altijd zeker van dat jouw perfecte plaatje ertussen zit! Let wel op: te veel foto’s zorgt voor keuzestress. Het beste maak je 5 tot 10 foto’s waar je de beste uit kunt kiezen.

Tip 7: compositie bepalen

Je hebt zelf de vrije hand om te bepalen waar jouw volgers naar kijken. Een tip: zorg voor afwisseling in jouw foto’s en maak gebruik van de verticale- en horizontale lijnen die Instagram laat zien bij het nemen van een foto. Deze gebruik je om de compositie van jouw foto te bepalen. Wil je meer weten over composities? Lees dan ook deze blog: vijf tips voor een mooie compositie.

Tip 8: maak een fotoboek

Dan is het zo ver! Je hebt een fantastisch beeld vastgelegd. Dit wil jij natuurlijk delen met al jouw volgers! Maar nog leuker zijn jouw Instagram foto’s gebundeld in een fotoboek. Jouw mooiste foto kan je bijvoorbeeld laten afdrukken en aan de wand hangen. Een echte eyecatcher voor in huis!

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen