Nog geen agenda? Dan wordt het nu toch echt tijd
09 oktober 2016 
in Blog

Nog geen agenda? Dan wordt het nu toch echt tijd

Oktober is weer aangebroken en dat betekent dat het werkende leven en de scholen weer in volle gang zijn. Op dit moment kun je alles waarschijnlijk nog goed ordenen en bijhouden, maar hoe verder het jaar vordert hoe moeilijker dit wordt. Heb je nog geen agenda aangeschaft, dan wordt het nu toch écht de hoogste tijd om dit te doen. Je kunt natuurlijk aan agenda halen bij de dichtstbijzijnde boekhandel. Maar wanneer je echt iets bijzonders wil, dan maak je jouw agenda gewoon lekker zelf. En daar hoef je echt geen handige Harry voor te zijn, want in een paar simpele stappen heb je al een gepersonaliseerde fotoagenda.

Kies je fotoagenda

Bedenk van tevoren waar je de agenda voor wil gebruiken en kies op basis hiervan het formaat. Gebruik je de agenda voor werk enagenda neem je eigenlijk altijd een kleine tas mee, dan is wellicht een mini fotoagenda of een pocketformaat wel iets voor jou. Bij het mini formaat kun je bij elke week een foto plaatsen en je hebt in totaal 80 pagina’s. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de mini fotoagenda een klein formaat van 8*12 cm. Vind je dit toch iets te klein en heb je iets meer ruimte nodig voor bijvoorbeeld afspraken en verjaardagen, dan is het pocketformaat een goed alternatief. Tevens een klein formaat (16*12 cm), maar toch een stuk groter dan de mini fotoagenda. Heb je een grote schooltas of simpelweg meer behoefte aan een grote agenda? Dan zit je met het medium of large formaat gebakken.

Personaliseer

sun-1532399_960_720Maak de agenda persoonlijk door foto’s toe te voegen die voor jou iets betekenen. Hierbij wordt vaak gedacht aan foto’s van familie en vrienden, maar je kunt nog veel verder gaan. Wandel je graag in de bergen of struin je graag door de winkelstraten? Maak dan foto’s van jouw favoriete plekjes en voeg ze toe aan de agenda. Denk hierbij ook aan bepaalde seizoenen. Ga jij bijvoorbeeld in de winter altijd alle kerstmarkten af? Voeg foto’s hiervan toe aan de agenda. Zo kun je de sfeer al proeven nog voordat het begint. Ben jij bij de eerste zonnestraal van het jaar de eerste die op het strand staat? Plaats deze foto’s dan bij de desbetreffende maand.

Voeg belangrijke datums toe

Het formaat is bepaald en ook de foto’s zijn toegevoegd aan de agenda. Tijd om alle belangrijke datums toe te voegen. Denk cupcakes-690040_960_720hierbij aan verjaardagen van familie en vrienden of afspraken die nu al staan. Vergeet niet om ook alle leuke weekendactiviteiten alvast te noteren. Dat zijn altijd de leuke dingen om naar uit te kijken. Je kunt daarnaast ook alvast reminders plaatsen in de agenda. Ben je altijd te laat met de kerstinkopen of denk je vaak op het laatste moment pas aan dat Moederdag cadeau? Plaats dan ruim van tevoren reminders in je agenda, dan vergeet je vast nooit meer iets.

Een gepersonaliseerde fotoagenda is dus behalve handig, ook nog eens erg leuk om te maken. Maak jouw agenda hier.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen