De beste gratis apps om foto's te bewerken op je smartphone
03 oktober 2016 
in Blog

De beste gratis apps om foto's te bewerken op je smartphone

Maak jij ook vaak foto’s met je smartphone? Soms zijn ze heel mooi gelukt, maar het komt ook voor dat je ze nog wel een beetje zou willen bewerken. Misschien een filter met wat meer sfeerlicht, even bijsnijden of een leuke omranding toevoegen. Voor een goede fotobewerking heb je tegenwoordig ook geen computer nodig met dure programma’s. Op je smartphone kun je net zo makkelijk een foto bewerken. Dit doe je door middel van applicaties die je download in de App Store of Google Play store. Wij hebben de beste gratis apps om foto’s te bewerken met je smartphone op een rijtje gezet.

Een bewerkingsprogramma is niet alleen om het retoucheren van oneffenheden bijvoorbeeld. Een foto app is ook bedoel om er grappige dingen mee te doen, een leuke achtergrond toe te voegen, collage’s te maken of om er een filter over heen te doen. Daarnaast kunt je tegenwoordig Instagram Stories een mooie bewerking geven!

Let op: We hebben een artikel geschreven met nieuwe fotografie apps ter aanvulling van dit artikel!

Picsart

Met Picsart kan je alles, een fotocollage maken, je foto bewerken en artistieke cameraopnames maken. Bij het maken van een fotocollage heb je keuze uit roosters en collage lijsten. Deze kun je opbouwen in vrije vorm of met foto’s op de achtergrond. Wanneer je een collage hebt gemaakt is het heel makkelijk om deze te delen op Facebook en Instagram. Het is leuk om bijvoorbeeld een thema-fotocollage te maken, zoals van een bruiloft, een verjaardag of van je gezin.

Ook kan je in Picsart tekenen, dit kan in je foto, op je achtergrond of in je collage. Een leuk effect voor als je bijvoorbeeld iets bij je foto wil schrijven. De filters in Picsart zijn heel uiteenlopend. Picsart bouwt je foto op in verschillende lagen. Daarom is het ook makkelijk om een bewerking weer te verwijderen. De eerste laag is bijvoorbeeld je collage, de tweede laag een filter, de derde laag bestaat uit een tekening en ga zo maar door.

Picsart is een gratis te downloaden bewerkings app maar in het programma zijn er wel mogelijkheden ingebouwd om aankopen te doen op het moment dat je een bepaalde speciale functie zou willen gebruiken.

Lees ook: Dit zijn de meest inspirerende reis Instagram accounts van dit moment

  

Aviary

Met Aviary kan je op een eenvoudige en leuke manier prachtige foto’s maken. Aviary biedt heel veel verschillende tools om je foto te bewerken. Zo zijn er professionele filters, stickers, lijsten en retoucheer middelen. Het fijne aan Aviary is dat je je foto kan retoucheren. Zo kan je bijvoorbeeld rode ogen en vlekken verwijderen. Ook biedt het de mogelijkheid om kleuren selectief te verwijderen. Als je een foto maakt met een rode of groene appel, zou je de hele foto zwart-wit kunnen maken behalve je appel, Zo springt deze er echt uit! Verder kan je contrasten toevoegen, schaduwen creëren, de scherpte aanpassen en nog veel meer. Kortom, een zeer uitgebreide app met heel veel bewerkingsmogelijkheden.

Aviary is, net als Picsart, gratis om te downloaden, bepaalde functies en filters in het programma kosten geld, maar dit is niet verplicht om aan te schaffen.

Instagram

Een grote kans dat je deze app al kent, dit is op het moment een van de populairste social media apps. In Instagram kan je foto’s delen op je eigen pagina (Instawall) met al je volgers. Ook kan je andere mensen volgen en kijken wat voor foto’s zij plaatsen. Buiten het volgen, gevolgd worden en delen van je foto’s, bestaat er ook een mogelijkheid om je foto’s te bewerken. Al jaren is dit één van onze favoriete apps om foto’s te bewerken.

Instagram biedt een heleboel filters waardoor je foto meteen een stuk mooier wordt! Zo zijn er filters met sfeerlicht, meer scherpte, zwart-wit effect en ga zo maar door. Buiten het toepassen van bepaalde filters kan je ook het formaat, de helderheid, het contrast, de structuur, warmte, verzadiging, etc bewerken. Eigenlijk alles in je foto kan je aanpassen en mooier maken.

Instagram download en gebruik je gratis.


Meer gratis foto bewerken apps

Natuurlijk zijn er nog veel meer gratis apps op de markt om je foto’s makkelijk en vooral mooi te kunnen bewerken op je smartphone. Zoals VSCOcam, Adobe Photoshop Express, Piclab, Photo Editor Pro en nog veel meer. Het beste is om eens wat apps te downloaden en er gewoon mee te gaan werken. Op die manier leer je het beste welke app jij het fijnst vindt om mee te werken. Wil je direct mooie foto’s maken met je smartphone? Hier vind je smartphone’s met de beste camera’s!

Op het moment dat je al je foto’s mooi hebt bewerkt is het natuurlijk leuk om hier een fotoboek of fotoslinger van te maken. Dus heb jij alle programma’s al uitgeprobeerd en een favoriet gevonden? Bewerk dan snel je foto’s en maak bij ons een fotoboek van je smartphone foto’s.

Een kleine note: Op het moment dat je je foto’s gaat bewerken met een app op je smartphone kan het zijn dat de fotokwaliteit slechter wordt, hou hier dus wel rekening mee.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is.Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen