Tips om structuur aan te brengen in je fotoverzameling
26 oktober 2016 
in Blog

Tips om structuur aan te brengen in je fotoverzameling

Je kent het wel; de ene foto staat op je computer opgeslagen, de ander is ergens op je telefoon blijven steken. Om leuke momenten niet te vergeten is het verstandig om structuur aan te brengen in de grote (digitale) berg met foto’s. Hoe? Met onderstaande drie tips breng je de structuur aan die je nodig hebt.

Alles op één plek

Dit klinkt natuurlijk erg simpel, maar de realiteit blijkt vaak anders te zijn. Zorg ervoor dat alles op één plek komt te staan, het liefst digitaal natuurlijk. Neem hiervoor alles mee; foto’s op je telefoon en de foto’s die op je computer staan. Denk daarnaast ook aan het inscannen van foto’s die je nog niet digitaal hebt.

Structureren kun je leren

Ok, we geven het toe, het is een beetje een klus. Maar zoals alles in het leven waar je moeite voor moet doen, is het resultaat geweldig. Geef alle foto’s een naam en de correcte datum. Tip: start met het jaartal, dan de maand en vervolgens de dag. Dan weet je makkelijk naar welk jaar je toe moet, wanneer je een foto zoekt. Hang er daarnaast een gebeurtenis aan vast zoals ‘carnaval’.

Lees ook: De mooiste wanddecoraties bij Het Fotoalbum

Fotoverzameling Fotoverzameling

Maak mappen aan

Je zat er waarschijnlijk al op te wachten, en daar is het: het aanmaken van mappen. Hét redmiddel voor ieder gestructureerd persoon. Begin met mappen met een jaartal. Vervolgens maak je de submappen aan. Wanneer je dus de map ‘2016’ hebt aangemaakt, maak je vervolgens een submap aan met ‘carnaval’. Zorg ervoor dat je door de titel direct kan zien welke foto’s je kunt verwachten in die map.

Sla je foto’s op in de cloud

Je wilt natuurlijk niet dat al je geordende werk verloren gaat. Het is dus verstandig om ergens een back-up te maken van alle mappen. Dit kan natuurlijk op een externe harde schijf, maar opslaan in de cloud is nog makkelijker. Op deze manier heb je waar en wanneer je maar wilt, toegang tot je foto’s.

Een laatste tip is om dit systeem vooral goed bij te houden. Dat scheelt een hoop tijd en energie. Daarnaast wordt dankzij een gestructureerde fotoverzameling, het maken van een fotoboek, nog makkelijker.

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen