Zo wordt jouw reis écht onvergetelijk!
06 april 2017 
in Blog

Zo wordt jouw reis écht onvergetelijk!

Hoe dieper we het jaar induiken, hoe dichter we bij de zomer komen. Yes! Dat betekent dat de stedentripjes, verre reizen of relax-vakanties weer volop gepland worden. En dat is een vooruitzicht waar we allemaal naar uitkijken. Het zonnetje weer op je huid voelen, een andere cultuur leren kennen en heerlijk eten: daar leven de meeste van ons naartoe. De reis is sneller aangebroken dan je denkt, en helaas nog sneller voorbij. Maar het gevoel en de herinneringen aan zo’n reis, dat kunnen we voor altijd bij ons dragen. Hoe? Wij geven je aantal tips om jouw herinneringen blijvend te maken.

1. Leg alles vast

De eerste tip is simpel: leg alles vast wat op je pad komt. Zorg ervoor dat jouw camera of mobiele telefoon een verlengde wordt van jouw hand zodat je alles kan vastleggen. Al het lekkere eten? Check. Die charmante foto waarop je die berg aan het beklimmen bent? Dubbelcheck! Alles wordt vastgelegd. Zo maak je namelijk de herinneringen aan jouw reis meer tastbaar. En hoewel zo’n charmante actie-foto wellicht op het moment suprême niet zo leuk lijkt, kun je er achteraf vast om lachen. Vergeet trouwens niet om de omgeving goed in beeld te brengen. Een fotoshoot van jezelf is natuurlijk leuk, maar foto’s van de omgeving maken de herinnering compleet.

2. Houd een dagboek bij

Ze zeggen vaak dat een foto meer zegt dan 1000 woorden, maar vergeet niet dat het een het ander ook versterkt. Als je een kort dagboek bijhoudt, herinner je wellicht meer dan met alleen foto’s. En dat hoeft uiteraard geen boekwerk te zijn, maar slechts enkele regels per dag. Dat is ruim voldoende. Je kunt er ook voor kiezen om een opsomming te maken van alles wat je gezien hebt, kort maar krachtig.

Lees meer: Dit zijn de meest fotogenieke plekken ter wereld.

Onvergetelijke reis Onvergetelijke reis Onvergetelijke reis

3. Wees voorbereid

Neem altijd, overal back-ups mee naartoe. Er is niks zo vervelend dan een camera die het begeeft wanneer je net dat prachtige uitzicht hebt. Breng dus voor de zekerheid extra batterijen en een extra geheugenkaart mee wanneer je gaat sightseeën. Gebruik je alleen een mobiele telefoon voor de foto’s? Ook hierin past meestal een geheugenkaart, waardoor het verstandig is om er een mee te nemen. Daarnaast is een powerbank geen overbodige luxe wanneer je op reis bent.

4. Zoek de mooiste plekjes

De mooiste plekjes zijn vaak de plekjes die je niet zomaar vindt. Vraag dus aan de locals wat je echt gezien moet hebben en hoe je daar moet komen. Meestal zijn dit flinke uitstapjes en kom je er niet zomaar. En dat is het negen van de tien keer helemaal waard. Wees dus niet bang en ga ervoor, ontdek!

5. Maak een fotoboek van je reis

De laatste tip is wellicht de meest logische: maak een fotoboek van je reis. Niks maakt jouw reis zo onvergetelijk als het samenstellen van een fotoboek. En het fijne is dat je jouw fotoboek kunt indelen zoals je dat zelf wilt. Je kunt dus creaties maken die het gevoel van de reis weer helemaal boven brengen. Denk bijvoorbeeld aan afbeeldingen van de kaart waarop je aankruist waar je allemaal geweest bent. Zo kun je jaren later nog nagenieten van een fantastische reis!

Lees meer: zo krijg je de mooiste vakantie foto’s

Over de schrijver
Sinds 2015 ben ik eigenaar van Het Fotoalbum en zijn we bezig om de beste prijs/kwaliteit verhouding met de beste service die er is. Daarnaast proberen wij makers van fotoboeken te inspireren met mooie blog verhalen.
Reactie plaatsen